Több, mint egy évtized után kap újabb frissítést a Blizzard legendás RPG-je

Több, mint egy évtized után kap újabb frissítést a Blizzard legendás RPG-je

Hosszú idő után kapnak a kasztok egy kisebb kiegyenlítést.

Újabb, a kasztok közötti különbségeket kiegyenlíteni szándékozó frissítés jelenik meg a Diablo 2 Resurrectedhez, a játék felújított változatához, ezt a Blizzard jelentette be. A 2.4-es verziószámú javítás minden karaktert érinteni fog, hogy több lehetséget biztosítson a kasztok egyedi képességeinek kibontakozására.

Ez a patch pedig már csak azért is jelentős, mert a kasztok az elmúlt több, mint egy évtizedben érintetlenek maradtak, és bár a Resurrected, illetve a 2000-ben megjelent változat kapott javításokat az elmúlt években, de azok a játékmenetet nem érintették - egy 2016 márciusi frissítés például csak az újabb operációs rendszerekkel tette kompabilissé a játékot.

"Ez hihetetlenül különleges frissítés, mert a legutóbbi, a kasztokat érintő patch még az 1.13c verziójú volt, mely még a Diablo II-höz érkezett 2021. március 23-án!" - írta a Blizzard. "Most, 11 évvel később új változásokat hoztunk a játékba, hogy kibővítsük a karakterek felépítésének sokszínűségét, ugyanakkor meg is tartsuk a kasztok különlegességeit! Ezek a célkitűzések kulcsfontosságúak. Folyamatosan vizsgáljuk a szokásokat, hogy olyan változások jöhessenek, hogy ezeket el is tudjuk érni."

A frissítés kivétel nélkül érinti az összes kasztot, az Amazon esetében például a közelharcon erősítenek kicsit, míg az Assassin esetében a Martial Arts és a Traps képességek a Barbarian harcban nyújtott képességeihez igazodnak. A Druidok SummonWerebear és Elemental skilljei is átesnek egy-egy buffon, a Paladin képességeinek egy része pedig szintén változnak, hogy hatásosabbak legyenek. A Blizzard oldalán részletesebben megtekintheted a változások listáját.

Másik nagyobb újdonság, amelyet ez a patch hoz magával a ladder mód megjelenése, melyekkel új rúnaszavakra tehetünk szert. Ezeket négy külön módban tehetjük meg:

  • Standard Ladder: A hagyományos mód, ami magába foglalja mind a 4 actot is.
  • Hardcore Ladder: Ugyanaz, mint a standard, de csak 1 élettel rendelkezel.
  • Standard Expansion Ladder: 5 act válik elérhetővé, ugyanis a "Lord of Destruction"-t is tartalmazza.
  • Hardcore Expansion Ladder: Ugyanaz, mint a standard expansion, de csak 1 élettel rendelkezel.

A frissítés 2022 elején várható valamikor, azonban két fejlesztő december 16-án Twitchen egy élő adás során mutatja be a várható újdonságokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!