"A FIFA-játékosok új üzleti modellt és NFT-t akarnak, mi is ebben látjuk a jövőt" - az EA vezérigazgatója

Az Electronic Arts vezérigazgatója, Andrew Wilson merész kijelentést tett: a play-to-earn modell és az NFT iparunk jövőjének fontos részét képezik majd.

Az NFT, más néven a nem helyettesíthető token, korábban széles körű kritikát kapott a csalások, pénzmosás és a környezetre gyakorolt negatív hatásai miatt. Azt viszont nem árt tudni róla, hogy az NFT-ket az egyediség mellett az teszi különlegessé, hogy a tulajdonos személyét és a tranzakció fontos adatait a blokkláncon tárolják, így a tulajdonjog, a vásárlás ténye egy bebiztosított rendszerben van rögzítve, és az NFT életének részét képezi. Az NFT-kre akár úgyis lehet tekinteni, mint a modernkori művészet és műkereskedelem egy új vállfajára, és számos lehetőséget rejt magában ez a technológia. A Ubisoft most a Ghost Recon Breakpoint játékában újít egy nagyot, és néhány új kozmetikai kiegészítőt NFT-ként adnak ki, ennek a megoldásnak az összefoglaló neve a Ubisoft Quartz, a tárgyaké pedig Digits.

Külön érdekesség, hogy a Twitter társalapítója és korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey legelső tweetjét 2 millió fontért adták el még márciusban egy kriptoművészeti aukció alkalmával, és tweetet egy NFT-be „verték”.

Ahhoz, hogy kicsit képbe helyezzük, hogy ez az egész őrület milyen bizarr és egyben népszerű, érdemes megemlíeni a következő röpke sztorit: Bad Luck Brian évkönyvi fotóját és Alex Ramirez-Mallis brooklyni filmrendező fingját (igen jól olvastad) 36 000 dollárért, illetve 85 dollárérnak megfelelő NFT-ként értékesítették.

Wilson egy novemberi megbeszelésen azt állította, hogy a FIFA játékosai is szívesen fogadnák a játékban az NFT rendszerét a jövőben.

„Több játékmódot akarnak a játékon belül, amelyek túlmutatnak a 11 a 11 elleni labdarúgáson. Ez azt is takarja, hogy több digitális élményt akarnak a játékon kívül – e-sportot, NFT-t, szélesebb körű sportfogyasztást –, és tőlünk is azt várják, hogy minél gyorsabban lépjünk ez ügyben.”

Az EA Sports által több évtizete készített FIFA-sorozatot viszont az elmúlt esztendőkben egyre komolyabb kritikák érik, és ezt elsősorban az Ultimate Team módban fellelhető "lootboxok", jelen esetben a csomagok által generált mikrotranzakcióknak köszönhetik. A kiadó egészen elképesztő haszonra tett szert az Ultimate Team-ből, annak ellenére, hogy olyan országok, mint Belgium és Hollandia betiltották ezt a játékmódot a szerencsejáték-törvények értelmében.

Wilson ennek ellenére sem hajlandó kizárni, hogy a FIFA a jövőben egy úgynevezett „play-to-earn modellt” vagy NFT rendszert kapjon kapjon, de hozzátette, hogy még korai lenne arról beszélni miként működhetne ez.

„Úgy gondolom, hogy ez a jövőben fontos része lesz ennek az iparágnak. De még korai lenne találgatni, hogyan fog ez működni.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!