Nintendo Indie World Showcase: Több játék megjelenését is bejelentették az eseményen

Nintendo Indie World Showcase: Több játék megjelenését is bejelentették az eseményen

Az eseményen felfedték még az idén várható néhány Switch-re megjelenő címet, illetve hogy milyen indie játékokra is számíthatunk jövőre.

Idén is megtartotta a Nintendo az Indie World Showcase eseményét, amellyel - a nevéből is fakadóan - az indie játékokat is igyekszik segíteni, nagyobb figyelmet helyezni rájuk. A legutóbbi ilyen esemény ugyan 20 percig tartott, de megnyugvást adhatott ezen fajta játékok rajongóinak, ugyanis nem kevés bejelentés is született, hogy mi várható a jövő évben.

Bár az idei eseményban javarészt RPG-ket láthattunk, a legtöbb műfaj képviseltette magát. Az alábbi játékokat jelentették be végül:

Sea of Stars

Erről a körökre osztott RPG-ről ez a bejelentés nem az első volt, a fenti trailer videó azonban egy megerősítésnek is tekinthető, hogy a Sabotage Studio legújabb projektje meg fog jelenni Switchen. Habár ugyanabban a világban játszódik, mint a stúdió előző, 2D-s platformer játéka, a The Messenger, a Sea of Stars ehhez képest évekkel korábban játszódik, és két karakter történetét meséli el, akiknek az a feladatuk, hogy az Eclipse Magic segítségével legyőzzék a Fleshmancert. A játék 2022 vége felé jelenik meg.

Aliisha: The Oblivion of the Twin Goddesses

A puzzle-kalandjátékok rajongóinak készül az Aliisha: The Oblivion of the Twin Goddesses, mely egy, a közelmúltban bejelentett Switch-exkluzív cím lesz. Ebben a játékban két testvér kalandjait követhetjük figyelemmel, akik épp egy rejtélyes templomomban barangolnak, a játékosnak pedig az lesz a feladata, hogy a két testvér képességeinek segítségével minél több mindent fedezzen fel. Bár a játék egyedül is kipróbálható, a fejlesztők azt javasolják, hogy ketten élvezetesebb játszani. A megjelenése 2022 tavaszán várható.

Loco Motive

A gála keretein belül a Robust Games újdonsága is terítékre került, amely cím egy point-and-click kalandjáték lesz. A Loco Motive-ban egy vonaton elkövetett gyilkosság három gyanúsítottját irányíthatjuk, akiknek az lesz a feladatuk, hogy tisztázzák a nevüket és egyúttal a bűncselekménynek is utánajárjanak. Célja, hogy a feszültség és a humor keverékét adja át egy klasszikus kalandjáték formátumán keresztül, a játékot pedig 2022 nyarától próbálhatjuk ki.

Afterlove EP

Az indonéz fejlesztő Pikselnesia is előrukkolt saját játékával. A készítő városában, Jakartában játszódó Afterlove EP egy fiatal zenész, Rama kalandjait meséli el, egészen pontosan a nehézségeket, melyekkel szembe kellett néznie barátnője, Cinta halála után. A Pikselnesia előző címe, a What Comes After pozitív fogadtatásban részesült, így a kalandjátékok szerelmeseinek érdemes beírniuk 2022 nyarát a naptárjukba, ugyanis ekkor várható az Afterlove EP.

Dungeon Munchies

A játék Steamen már korai hozzáférésben elérhető és kipróbálható, amely leginkább humoráért és a benne látható harcokért kapott dicséretet, a játék pedig immáron Switchen is kipróbálható. A Dungeon Munchies keretein belül főhősünk furcsa és szokatlan szörnyekkel kell szembe néznie, akiket meg kell főznie, ezekért pedig bónuszt kap. Akinek felkeltette az érdeklődését, már nem is kell várnia, ugyanis a játék már megjelent és beszerezhető a Nintendo platformján is.

Figment 2: Creed Valley

Figment 2: Creed Valley a Bedtime Digital Games korábbi címének, a Figment-nek a folytatása lesz. A hamarosan megjelenő új részben a játékosnak ismét Dusty bőrébe kell bújnia, akinek kalandjai során különböző rejtvényeket kell megoldania és olykor egy-egy főgonosszal is meg kell küzdenie. Ugyan a teljes játék 2022 februárjában jelenik meg, egy demó verzió keretein belül ezen dátum előtt is kipróbálhatjuk.

A következő oldalra kattintva a többi bejelentett játékkal is megismerkedhetsz.

Let's Play! Oink Games

A leginkább a virtuális társasjátékokról ismert Oink Games legújabb fejlesztése, a Let's Play! Oink Games megjelenése a Showcase-en került bejelentésre, amelyben a készítők négy társasjátéka egy nagy digitális projekt keretein belül érhető el együtt. A Deep Sea Adventure, a Fake Artist Goes to New York, a Startups és a Moon Adventure került "egy kalap alá". Ha elnyerte tetszésedet, úgy erre a címre sem kell várni, ugyanis már beszerezhető a Nintendo oldaláról.

Endling: Extinction is Forever

A Herobeat Games már egy pár éve dolgozik legújabb játékán, az első bejelentő videók még 2018-ban készültek el, de lassan úgy néz ki, hogy megjelenési dátumot is kap. Az Endling: Extinction is Forever történetében egy anyarókát irányíthatunk, akivel az lesz a feladatunk, hogy három kicsinyét biztonságba helyezzük. Utunk során egy, a környezetszennyezés által sújtott világba navigál a játék, melyben az emberi társadalom az összeomlás szélén áll. Ez a játék Nintendo Switchre 2022 tavaszától szerezhető be.

OlliOlli World

A Roll7 és Private Division igen sokszínű, gördeszkás játéka, az OlliOlli World a legutóbbi Nintendo Indie World Showcase előtt is többször került bejelentésre, ezúttal viszont egy pontos megjelenési dátumot is kaptunk. A gördeszkázás szerelmesei Radlandia mókás világába 2022. február 8-ától vethetik bele magukat. A játék már előrendelhető, azok akik ezen dátum előtt szerzik be, exkluzív kozmetikai elemeket is kaphatnak.

River City Girls 2

Már 2020 óta készül a WayForward újabb címe, a River City Girls 2. A River City Girls folytatásáról újabb részletek deürltek ki: hat karakter közül választhatunk majd, kivel szeretnénk majd játszani, de több új helyszínt is bejárhatunk majd. A játék 2022 nyarától válik elérhetővé mindenki számára.

OMORI

Az utolsó bejelentés bizonyult végül a legnagyobbnak: az OMORI névre keresztelt RPG is érkezik a Nintendo Switchre. A játékban a címadó Omori és barátai kalandjait ismerhetjük meg, akik két alternatív valóságot fedeznek fel, melyek tele vannak furcsa karakterekkel és szörnyekkel. Ha pedig ez nem lenne elég, útjuk során még olyan pszichológiai "erőkkel" is meg kell küzdeniük, mint a szorongás és a depresszió. Az OMORI 2022 tavaszán jelenik meg.

További bejelentések

A Showcase végén pedig néhány szóban ismertették a további játékokat, melyek nem kaptak akkora hangsúlyt, mint az eddigiek, mégis számítanak megjelenésükre, ezek felsorolásszerűen az alábbiak (zárójelben a megjelenés időpontja)

  • Parkasaurus (2022 tavasz)
  • Don't Starve Together (2022 tavasz)
  • Chicory: A Colorful Tale (már elérhető)
  • Baby Storm (2022. január 21.)
  • GRIME (2022 tavasz)
  • Gerda: A Flame in Winter (2022)
  • Timelie (már elérhető)
  • Behind the Frame: The Finest Scenery (2022 tavasz)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!