A NAVI korszakban vagyunk? S1mple szerint igen!

A NAVI korszakban vagyunk? S1mple szerint igen!

Újabb rekordot tehet zsebre s1mple a BLAST után, mely a NAVI és egyben az ukrán csodagyerek legsikeresebb évének tökéletes lezárása volt.

2021 minden szempontból s1mple karrierének legjobbja volt: nyert 8 nemzetközi tornát, köztük egy Majort is, és ezekkel együtt a NAVI legsikeresebb évét hozta össze csapatával pénznyeremények szempontjából. De nem csak pénzekben sikerült felülmúlnia a 2018-as Astralist és játékosait, hanem az egy év alatt megszerzett MVP-medálok számában is - 2021-ben 8 díjat zsebelt be, ezzel megelőzve device-t.

A dán játékos 2018-as rekordja 7 MVP-medál volt, és ebben az évben szinte mindent megnyert az Astralis, köztük a FACEIT Majorét is. S1mple új rekordja csupán eggyel nagyobb ennél, de kevesebb tornagyőzelemből sikerült eljutnia a csúcsdöntő mennyiségig. Ezzel együtt az ukrán sztárnak sikerült utolérnie device-t a karrier során összegyűjtött összes MVP számában is, jelenleg 19-nél tartanak mindketten.

S1mple - mint megszokhattuk tőle - elképesztő statisztikákat hozott össze a BLAST Premier World Final 2021 során is, ahol most biztosította a rekorddöntő 8. MVP-medált. A NAVI már az első körben az alsó ágra került, innentől kezdve pedig mind az öt kiesési rangadón nyerni tudtak, s1mple pedig úgy vette ki ezen győzelmekből a részét, hogy 1.51 volt az átlagos ratingje 12 pályán. Ha pedig a teljes tornát nézzük, akkor ADR (92.7), KPR (0.90), KAST (79.1%) és Impact ratingben (1.52) is az első helyen szerepelt, miközben a Liquidtől kapott pofonnal együtt az összesített ratingje 1.42 volt.

S1mple a HLTV-nek adott interjújában beszélt a rekordról és a nehéz startról: "Jó érzés. A verseny előtt tudtam, ha nyerünk, megdöntöm a csúcsot, de a rossz kezdés után megfeledkeztem róla. Csodálkoztam, miért nem játszunk olyan jól, mint a Majorön vagy a legutóbbi BLASTon. Meg kellett találni a saját játékunkat, és amikor ez sikerült, mindenki tudta a dolgát. Én csak az egyéni teljesítményemre fókuszáltam, és minden rendben volt."

Egy másik kérdésben pedig a NAVI-korszakkal kapcsolatban kellett ezúttal definitív választ adnia: Most, azt mondanám igen [a NAVI-érában vagyunk]. Nyertünk négy LAN-t egyhuzamban, összesen nyolc versenyt, ez a csapatom és a szervezetünk legjobb éve. Nagyon büszke vagyok erre, és magamra is, amiért a NAVIval el tudtam érni ezt."

Ennél szebben és erősebben aligha zárhatták volna az évet. 2022-ben minden bizonnyal szeretnék innen folytatni, de már rendezik a soraikat az ellenfelek, az év elejétől új Liquid, Vitality, G2 felállások igyekeznek majd belerondítani a NAVI sikerszériájába. Az idei évnek viszont vége, s1mple pedig kétségkívül az év legjobb játékosa lett, ugyanis ZywOo, sh1ro vagy NiKo nem tudott ezen a szinten játszani 12 hónapon keresztül, amit most ő képvisel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!