60 helyett 80 euró, mégis katasztrófa az FFVII remake, amely új platformon is megjelenhet

Érdekes információkat fedeztek fel a rajongók a játék fájljai között turkálva, miközben a végleges termékkel sincsenek maradéktalanul megelégedve.

1 év és 8 hónap PlayStation 4-exkluzivitás után újabb platformon jelent meg a Final Fantasy 7 Remake, immáron PC-n is beszerezhetjük magunknak a játékot - viszont ezen platformon belül csak az Epic Games Store kínálatában találhatjuk meg december 16.-a óta. Több rajongó viszont több érdekességre is bukkant letöltést követően a játék fájljai között.

Ha belépsz a fő könyvtárba, azon belül pedig az "Engine/Binaries/ThirdParty" almappákba navigálsz, akkor ott egy Steamworks elnevezésű könyvtárat lehet megtalálni. Még tovább ásva magunkat pedig egy "steam_api64.dll" fájl fedezhető fel. Úgy néz ki, hogy több más címhez hasonlóan a Final Fantasy 7 Remake Epic-exkluzivitása is csak 6-12 hónapig fog tartani, mielőtt más platformon is elérhetővé válik.

Tovább kutakodva a "WindosEngine.ini" fájlban van egy hivatkozás egy úgynevezett "SteamDevAppID"-ra. Ezt az ID-t a nem hivatalos SteamDB oldalon is megtalálhatjuk, az oldalon pedig az üzemeltetők megjegyzésben azt tették hozzá, hogy "Final Fantasy 7 Remake".

Mindeközben viszont úgy néz ki, hogy a játék PC-s portja hatalmas csalódást okozott a rajongók körében. Többek között alap grafikai beállításokat sem tudunk eszközölni, mint például a V-Sync ki- vagy bekapcsolása, míg mások arra panaszkodnak, hogy a játék akadozva fut a gépükön. Alexander Battaglia újságíró is erről posztolt Twitteren, hogy bár egy RTX 3090-es kártyát használ, de olykor így sincs meg a 60 fps-e, a problémát pedig rögtön azután tapasztalta, ahogy már a játék renderelte ki a képet és szabadon tudott mozogni, az fps-szám csökkenéséhez pedig "elég volt" a kamerát megmozgatnia.

Bízzunk benne, hogy ha igazak az értesülések, és tényleg megjelenik a játék a Valve áruházában, addigra ezeket a hibákat is kijavítják a fejlesztők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!