2022-ben elindul a világ első videójátékos szakmákra épülő középsulija

2022-ben elindul a világ első videójátékos szakmákra épülő középsulija

Ez nem vicc, a fő hangsúlyt itt tényleg a videójátékok kapják, és eköré építik fel az oktatási rendszert is.

Korábban arról már lehetett hallani, hogy egyre több helyen próbálkoznak meg különböző e-sport ösztöndíjakkal, valamint az oktatás részekén maga az e-sport is elérhető volt, de ez a kezdeményezés lesz az első olyan középiskola, ahol a fő irányvonalat a videójátékok képezik majd.

A Sora News osztotta meg azt az információt, hogy ezt a létesítményt Tokióban, pontosabban Shibuyában húzták fel, és elsődleges célja a videójátékokon belüli szakmákra való fókuszálás lesz. Az oskola az eSports High School nevet kapta, és a szponzorok között feltűnik a telekommunikációval foglalkozó NTT (amely több e-sport csapattal is rendelkezik) és a Tokyo Verdy focicsapat (amelynek szintén van e-sport szakosztálya) is. Azért azt nem árt tudni, hogy nem arra kell gondolni, hogy egész nap gamelnek majd a nebulók, mert más műfajba is bepillantást nyerhetnek, tehát a tanterv részeként minden játékműfajba belekóstolhatnak majd, és többféle karrierre is felkészítést kapnak. Pontosítva, aki itt végez a tanulmányaival, abból lehet játékfejlesztő, szakíró, videós tartalomgyártó, programozó, dizájner, de akár még e-sport kommentátor is.

Ez nem minden, ugyanis amellett, hogy a számítógép fontos szerepet játszik a képzésben, azért nem szeretnék elhanyagolni a diákok mentális és fizikai egészségét sem, de erről egyelőre nem tudni többet, hogy ezt miként valósítanák meg. A középiskola 2022. áprilisában fogadja majd első tanulóit, mivel Japánban egy tanév áprilistól márciusig tart.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!