Volt Valorant anti-cheat fejlesztő segítene a CS:GO-n?

Volt Valorant anti-cheat fejlesztő segítene a CS:GO-n?

Meglepő helyről érkező meglepő ajánlat: korábbi Riot Gameses anti-cheat fejlesztő ajánlotta fel a Valve alkalmazottjának, hogy segítene cégével a CS:GO csalások visszaszorításában.

John McDonald, a Valve egyik fejlesztője, aki gyakran Twitteren próbál betekintést adni a CS:GO-val kapcsolatos munkálatokba, nem igazán tud úgy nyilatkozni ezen a platformon bármiről, hogy ne tereljék mások a szót a játékra vagy a csalókra. Így történt ez az ünnepek alatt is, amikor egy politikával kapcsolatos posztja alatt merült fel a téma, azonban egy korábbi Riot Games alkalmazott a segítségére sietett egy ajánlattal.

Nemanja Mulasmajic a Byfron Technologies CTO-ja, korábban a Riot és a Blizzard kötelékében foglalkozott anti-cheat megoldásokon - előbbi cégnél például a Valoranton. McDonald azt kérdezte tweetjében, hogy "Mely aktív online multiplayer játékban nincs csalás? Ami azt illeti, melyik játékban nincs nagyszabású probléma a csalásból?" Erre érkezett Mulasmajic válasza, melyben azt állítja, "Azt hiszem a cégem sokat segíthetne nektek a csaláshoz köthető gondokkal a CS:GO-ban", valamint arra kérte McDonaldot, hogy "Nyugodtan küldj egy DM-et, ha érdekel".

Az már nem derült ki, hogy McDonald vagy a Valve élt-e a lehetőséggel, illetve hasznosnak tartanák-e a konzultációt Mulasmajic cégével. A percepció szerint a Valorant anti-cheatje jobb, mint a CS:GO-é, és jelentősen kevesebb csaló van a Riot játékában. A valóságban a kettő jóval közelebb állhat egymáshoz, mint azt gondolnánk. A CS:GO játékosok ugyanis híresek arról, hogy farkast kiálltanak akkor is, ha nincs, a pontos számok pedig egyik oldalról sem kerülnek ki: a Riot néha kidob egy nem túl hasznos PR-cikket a témában, a Steamen keresztül pedig régóta csak limitáltan érhetőek el a VAC ban statok, és azok sem csak a CS:GO-ra vonatkoznak, hanem 108 másik játékra is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!