Egyre több toplistás FIFA fiókot törnek fel a hackerek az EA inkompetenciája miatt!

Egyre több toplistás FIFA fiókot törnek fel a hackerek az EA inkompetenciája miatt!

Ma a volt világelső FUTDonkey és a híres Youtuber/Streamer "RunTheFutMarket" fiókját is feltörték.

Ahogy arról már pér héttel ezelőtt is írtunk, hatalmas bakit követ el az EA Sports támogató csapata gyakorlatilag napról-napra.

Akkor csupán egyetlen játékos történetét osztottuk meg veletek, de azóta hétről-hétre újabb és újabb toplistás játékos lépett előre azzal, hogy az ő fiókját is hasonlóképpen tulajdonították el. Az egész történet viszont ma ért abszolút a csúcsára, amikor nem csak az egyik leghíresebb FIFA streamer fiókját lopták el, de a toplista vezetőjét is más több 10 milliós fiókokról nem is beszélve.

Mivel csak pár órája történt, így túl sok mindent nem fűzött még hozzá Nick a történtekhez, valószínűleg egy videó készül majd a csatornájára minderről, de nem tudni, hogy mégis mekkora kárt okoztak a feltöréssel. Aki viszont rengeteg információt osztott meg az nem más, mint FUTDonkey, aki trade-elésének köszönhetően PS-n első helyezést ért december elején, már akkor több mint 100 millió coint gyűjtött össze.

Ő természetesen egyből szerette volna visszaszerezni fiókját, azonban majd egy óra beszélgetés után nem tudták neki visszaadni a saját fiókját mivel nem tudta az eredeti, regisztráláshoz használt email címet. Épp emiatt tűnik úgy, hogy ha ennyire szigorú az EA támogató csapata, akkor ezek a feltörések nem a véletlen művei, hanem bizony valaki vagy valakik nyakig benne vannak a bizniszben a támogató csapattól vagy magától az EA Sports-tól.

Ugyanakkor nem gondolnám azt, hogy mindenki aki az EA-nél vagy a Supportnál dolgozik ebből keres némi plusz pénzt, azonban egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy van néhány belső ügynöke is ezeknek a hackereknek, akiket egyébként nagyon nehéz hackernek hívni, hisz nem feltörik az EA adatbázisát csak simán pár válasszal kicsalják a jelszó és email változtatást.

Persze ilyenkor felmerülhet a kérdés a laikusokban, hogy miért ennyire fontos mindez amikor csak egy játékról van szó. Szerencsére egy játékos összegyűjtött nekünk csak pár híresebb ellopott fiókot amelyen listázta az elköltött valódi pénzt is packokra. Persze a legtöbb trader nem FIFA pontokból építi fel magát, de a számok egyértelműen magukért beszélnek:

Több, mint 100 ezer dollár úszott el már a semmibe, többen pedig perelni készülnek az EA ellen, nem is alaptalanul. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a történet vége, azonban az biztos, hogy ha valakinek a fiókja benne van a top 100 legtöbbet kereső vagy költő listában, akkor bármelyik pillanatban ellophatják a fiókját és ez ellen semmit nem tud tenni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!