Az EA öngólt rúgott és megbukott náluk a FIFA 22 fiókhackelések válságkezelése

Az EA öngólt rúgott és megbukott náluk a FIFA 22 fiókhackelések válságkezelése

Az EA kiadott egy közleményt, bár ne tette volna inkább.

Egy néhány hónapja már érkeznek beszámolók arról, legyen szó nagyobb nevű tartalomgyártóról vagy csak egy hétköznapi rajongóról, hogy egyre-másra törik fel a fiókjaikat a hackerek. Ezen belül pedig szépen eladogatják az áldozat játékosait, majd a coint is lenyúlják. Ilyen és ehhez hasonló eseményekről számolt be RunTheFUTMarkettől kezdve Bateson87-ig több játékos is. Több száz üzenet érkezett például a Dexerto Newsdesk-hez, melyben leírták az általuk tapasztaltakat, és a szomorú ebben az, hogy a legtöbben közben belefáradtak, hogy az EA live chatjével beszélgessenek erről vagy az EA Help-et pingeljék Twitteren - meg persze minden más rendelkezésükre álló lehetőséget megkerestek -, mindenféle eredmény nélkül. Csak hogy néhány példával is jelezzük mennyire durva jelenleg a helyzet: FUT Donkey felhasználó elmondta, hogy 50 millió coint loptak el tőle.

EA nyilatkozat a FIFA 22 fiókok feltöréséről

Miután megkeresték a fejlesztőket január 7-én, hogy álljanak elő egy hivatalos nyilatkozattal, a napokban végül kiadtak egyet.

„Tudunk a közelmúltban történt fiókokat érintő feltörési kísérletekről, és jelenleg is folyik a vizsgálat. További információ a fiók biztonságáról, beleértve a kétfaktoros hitelesítés engedélyezését itt található."

Ez nemcsak csalódást okozott minden olyan felhasználó számára, akiknél engedélyezve volt a 2FA, de semmiféle megnyugvást sem nyújtott arra vonatkozóan, hogy az eseteket vajon külön-külön megvizsgálják-e. Már csak azért is hajmeresztő a kiadó posztja, mert azon felhasználók közül, akik a Dexertoval beszélgettek, sokan kapcsolatba léptek az EA alkalmazottaival is, és közölték, hogy a 2FA nem nyújtott elegendő védelmet.

A pofátlanság netovábbja pedig az volt, mikor a FIFA közösségi menedzsere, Shelden Rogers arról számolt be az EA Top Bins Live műsorában, hogy vizsgálják mi is történt pontosan ezekben az esetekben. Miközben a felhasználóktól a visszajelzés egyértelműen azt igazolja, hogy nem igazán történik semmi, hacsak maga a felhasználó nem megy utána tüzetesebben a fiókját ért támadásoknak - és még ekkor is kérdéses a siker. Nincs garancia tehát az eredményre. Ez pedig dühöt és szorongást vált ki a közösség tagjaiban, nem véletlenül.

Mivel egyre több FUT fiókot támadnak meg a csalók (bár nem csak ezért kellene), ezért a felhasználók védelme kiemelt prioritást kellene, hogy jelentsen.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: thegamer.com

Kövess Minket!