Tényleg a Star Wars Jedi: Fallen Order 2 készült az EA-nél? - Vagy valami más?

Tényleg a Star Wars Jedi: Fallen Order 2 készült az EA-nél? - Vagy valami más?

Ti milyen Star Wars játéknak örülnétek a leginkább?

Több Star Wars játék van jelenleg készülőben. Évek óta várunk a LEGO Star Wars: The Skywalker Sagára, Nintendóra és mobil eszközökre jön a Star Wars Hunters, készül az Eclipse és a KotOR remake, valamint azt is tudjuk, hogy a Ubisoftnál, a The Divisiont készítő brigádnál is van egy SW játék a bankban. Amiről nem nagyon lehetett hallani, pedig a valaha készült egyik legjobb Star Wars videojáték, az a Jedi: Fallen Order.

2019-ben kaptuk meg a játékot, a Respawn kezei közül és az EA gondozásában, a végeredmény pedig szinte tökéletes volt. A Fallen Order lenyűgözte a kritikusokat és a játékosokat is, azóta is epekedve várják a folytatását. Mostanában fel is röppent a pletyka, hogy a Respawn még az online E3 előtt, idén tavasszal bejelenti a folytatást. Ha valóban ez lehet az idősáv, akkor több, mint valószínű, hogy május 4-én, a nemzetközi Star Wars napon mutathatják be a játékot, de pontosan mit is?

Tényleg egy Star Wars Jedi: Fallen Order 2 lehet készülőben? Adná magát, hogy igen, de ne feledkezzünk meg más, talán sokkal izgalmasabb lehetőségekről sem. A Fallen Order sztorija tökéletesen le lett zárva, kerek a történet, amit persze ha nagyon akarnak, akkor tudnak folytatni, de lehet érdemesebb más irányba vinni a munkát. Nézzük meg a címet. Star Wars Jedi: Fallen Order. Vagyis a Fallen Order egy alcím, míg a Star Wars Jedi-t akár szériává is lehetne bővíteni. A Fallen Ordert a jövőben tekinthetnénk a kezdetnek, egy olyan széria kezdetének, ami különböző Star Wars történeteket dolgoz fel, akár több részben is, akár összekapcsolva egyes epizódokat, de alapvetően különálló formában.

Hiszen alapanyag bőven akadna. A Skywalker érát amúgyis ideje lenne magunk mögött hagyni a játékokban is, de ha feltétlen ragaszkodnak a korszakhoz, akkor is több érdekes sztori vár elmesélésre egy játék formájában.

A sorozat sikere miatt, talán megfordulhat a fejükben egy The Mandalorian játék, de ott van akár a Thrawn trilógia is, az admirálist pedig már láthattuk a Rebels sorozatban, de a The Mandalorian második évadában is szerepelt, említés szintjén. Ott van az egészen friss The Book of Boba Fett sorozat is, ami kapcsán talán a Bounty Hunter Wars sztorivonalat is fel lehetne dolgozni.

De mint mondtam, akár búcsút is inthetnénk a Skywalker érának és az új Star Wars Jedi játék az új regények és képregények oldalairól már ismerős, High Republic korszakot vagy akár a The Old Republic érát is feldolgozhatja. A Sith birodalom megszületését, az első kitaszított Jedit, Darth Banet, a Mandalori Háborúkat, rengeteg történetet bemutathatna az új játék, amikre epekedve várnak is a rajongók.

Rengeteg lehetőség áll jelenleg a Respawn előtt, de persze mindig ott van a Disney, aki bármikor megmondhatja, hogy mit szeretnének látni a fejlesztőktől és mit nem. Mi örülnénk annak, ha a Star Wars Jedi egy olyan szériává nőné ki magát az új résszel, amiben a Fallen Order csak egyetlen egy szelet. Hogy végül így lesz-e, az jó eséllyel május 4-én derülhet majd ki, hacsak addig nem szivárognak információk az új játék kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!