Mégsem kerül piacra a Blizzardnál történt botrányok miatt a LEGO Overwatch 2 szett

Mégsem kerül piacra a Blizzardnál történt botrányok miatt a LEGO Overwatch 2 szett

A LEGO felülvizsgálja az együttműködést, addig visszatartja a készülő szettet.

Még december közepén jelentette be a LEGO, hogy piacra dobja a Overwatch 2 Titan legószettjét. Február 2-ától került volna a boltok polcaira, most azonban úgy néz ki, hogy ha ez megtörténik, akkor mindenképpen később fog: a gyártó ugyanis bejelentette, hogy felülvizsgálja kapcsolatát az Activision Blizzarddal a fejlesztők körül hónapok óta tartó munkahelyi zaklatási botrány miatt.

Ezt a LEGO egyik szóvivője is megerősítette:

"Jelenleg is vizsgáljuk együttműködésünket az Activision Blizzarddal, mert aggodalmak merültek fel annak kapcsán, hogy a Blizzard mennyire tudja kezelni az alkalmazottak, azon belül főleg a női kollégák által tapasztalt zaklatásokat, illetve mennyire tudja megteremteni a biztonságos munkakörnyezetet. Amíg ez a vizsgálatunk tart, felfüggesztjük a Lego Overwatch 2 termékünk árusítását, amely 2022. február 1-től vált volna elérhetővé."

Hozzátéve, hogy a botrány már a szett bejelentésekor is hónapok óta tartott, kisebb meglepetés, hogy a LEGO álláspontja a megjelenéshez ennyire közel hirtelen 180 fokos hordulatot vett - ráadásul úgy, hogy egy olyan játékról is készült volna el ez a szett, mely az optimistább becslések szerint sem készül el 2023 előtt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!