Plágiumgyanúval perel több céget is a PUBG fejlesztője egy mobilos battle royale játék miatt

Plágiumgyanúval perel több céget is a PUBG fejlesztője egy mobilos battle royale játék miatt

A Krafton szerint a játék fejlesztői több játékelemet is a PUBG-ből másoltak át saját játékukba, így szeretnék, ha a játékot betiltanák.

Pert indított a PUBG fejlesztője és kiadója, a Krafton több nagyvállalat ellen is, erről a Reuters számolt be elsőként. A Krafton szerint a népszerű, mobiltelefonokon játszható battle royale játék, a Free Fire fejlesztője, a Garena ugyanis több ötletet is a PUBG-ból emelt át saját címükbe.

A dél-koreai vállalat szerint ebben érintettek "a játék felépítése, a játékon belüli itemek, felszerelés és a helyszínek is". Azonban nemcsak a fejlesztőket perli a Krafton: a Google és az Apple is szerintük vétkes az ügyben azzal, hogy a játék saját platformjuk áruházában (Play Store, App Store) is megtalálható.

A Reuters jelentése szerint a Krafton már decemberben megkérte a Garenát, az Apple-t és a Google-t is, hogy vegyék le a játékot az áruházból, illetve vegyék ki a szerintük a PUBG-ból átemelt elemeket a Free Fire-ből. Kérésüket azonban egyik vállalat sem hallgatta meg, így egy kaliforniai bíróságon szeretnék elérni, hogy jogi következménye legyen az ügynek - ebbe nemcsak a játék betiltását kérik, hanem az "okozott anyagi kár megtérítését" is, példának felhozva a Garena bevételeit is, melyet a játéknak köszönhet. A Krafton ezen kívül a Free Fire MAX-ot is megemlítette, amely cím tavaly jelent meg, és az eredeti játék javított változata, szebb grafikai megjelenéssel.

A PUBG: Battlegrounds 2016-ban jelent meg, és megjelenését követően hamar az egyik legnépszerűbb battle royale címnek számított. 2018-ban aztán új platformokra, Androidra és iOS-re költözött a játék, és a PUBG: Mobile szintén az egyik legnépszerűbb lett a mobilos piacon, azonban hamar versenytársra "lelt" a Free Fire által.

Nem ez az első alkalom, hogy a Krafton pert indított hasonló témában: 2018-ban például az Epic Games ellen indítottak keresetet, a PUBG és a Fortnite közötti "sok hasonlóság" miatt, ugyanezen évben pedig a NetEase-t is perelték a fejlesztő két mobiljátéka, a Rules of Survival és a Knives Out miatt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.