Power Rangers: Battle for the Grid teszt – Tényleg Super az Edition?

Power Rangers: Battle for the Grid teszt – Tényleg Super az Edition?

Lassan harminc éve már, hogy útjára indult a franchise, ami azóta is kellően népszerű, bár videójátékként valahogy annyira soha nem tudott érvényesülni.

A teszt eredetileg a PCGURU oldalán jelent meg, BojtiTheHun tollából.

Képregény, rajzfilm, film, figurák, no és persze videójátékok! A Power Rangers tipikusan az a brand, amire lehet építeni, még ha nem is minden hoz orbitális bevételeket, mert a témának akkor is van egy akkora rajongói bázisa, hogy minimális erő-ráfordítás mellett megérje vele foglalkozni. És bizony a videójátékos feldolgozások pont erről ismertek: kis befektetéssel nagy bevételt hozni, ami alól félelmeim alapján a legutolsó, Battle for the Grid című adaptáció sem kivétel. Azért ettől függetlenül is megnéztem a Super Editiont, mert értek már meglepetések.

Go go power rangers

A Super Edition mindent tartalmaz, amit a Deluxe kiadásban és az időközben érkező seasonökben megtalálhattunk, avagy lényegében egy teljes, komplett változatról van szó. Maga a Power Rangers: Battle for the Grid egy egymás elleni verekedős játék, a Street Fighter és társai mintájára, melyben természetesen a népszerű széria legfontosabb karaktereit vehetjük elő, hogy egy össznép bunyó képében mindenki jól leamortizálódjon. Van Arcade, van kampány, van online küzdelem, utóbbi természetesen kezdőknek és haladóknak egyaránt, bár első két meccsemnél úgy érzem, nem éppen egy hozzám hasonló, amatőr érdeklődőt fogtam ki, de ez már legyen az én bajom. 

Ami fontosabb, hogy a kampánynál és az arcade módban is van sztori, előbbinél azért komolyabb, animációs betétekkel, és valahol ez lehet a rajongóknak a legjobb kapaszkodó, már persze maga a világ és a gárda mellett. Egyébként sajnos nincs túl sok izgalom, néhány rövidebb-hosszabb, de átlagban egyformán fárasztó párbeszédet követően valakivel meg kell küzdeni, és az például kifejezetten pozitívum, hogy itt is váltakoznak a karakterek. Avagy nem egyetlen választott hőssel/hősnővel kell végigverni mindenkit, szóval már a sztori során kipróbálhatjuk az eltérő képességeket.

Utóbbiak persze leginkább a mozgások és gyengeségek-erősségek terén érhetők tetten, nagy dolgokra nem kell számítani, illetve van speciális támadás, sőt még egy ultra segítség is, amikor a gigászok is beszállnak a bunyóba. Vagyis inkább csak egy-egy testrészük. Persze vannak elég látványos megmozdulások, villogó effektek és az életerő felét eltüntető extra támadások, bár azért a “látványos” jelzőt tessék mindenképpen fenntartásokkal kezelni.

Lehetne jobb

Nem mondom, összességében így is kellően változatos és tartalmas játékról van szó, ami a karakterfelhozatal terén egészen kellemes rotációt biztosít, de láthatóan nem 2022-es, nem újgenerációs programról van szó, sőt még az utolsó Mortal, vagy az Injustice 2 előző generációs verziója mellett is elbújhat a hongkongi nWay játéka. A hátterek elég kidolgozatlanok, a karakterek pedig, bár jobban mutatnak, de még így is eltérnek a ma elvárt sztenderdtől, ahogy az effektek is. Sajnos. Nem beszélve az átvezető dialógusokról, a helyszínek ismétlődéséről és néha kihaltságáról. Pedig a felhozatal tényleg impozáns, elvégre a Mighty Morphintól a Lost Galaxy-n és S.P.D.-n át a Gridig sok mindennel találkozhatunk, kezdve Scorpinával, Lord Drakkonig, vagy a Street Fighterből érkezett Ryu és Chun-Lee párosig. Szóval van mit aprítani, van kivel aprítani, az online mérkőzések is futnak, miközben egy rajongónak kifejezetten kellemes kikapcsolódást nyújthatnak a Battle for the Grid meccsei. Kár, hogy ennél többet nem tudtak/akartak elérni a fejlesztők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!