Vietnámban bukkantak fel az EVGA ellopott RTX videokártyái

Vietnámban bukkantak fel az EVGA ellopott RTX videokártyái

Kenyér, tej, EVGA RTX 3080Ti. Ilyen lehet most egy vietnámi gamer bevásárlólistája.

Még tavaly októberben számoltunk be arról, hogy az EVGA elveszített egy egész teherautónyi RTX 30XX szériás videókártyát. A szállítmányukat ellopták, méghozzá fuvar közben, mozgó kocsiból, amit a mai napig rejtély, hogy miként oldották meg az elkövetők, de sikerült. A lopást csak akkor vették észre, amikor az A pontból B-be tartó szállítmány megérkezett az úti céljához.

Várható volt, hogy előbb vagy utóbb felbukkanak a piacon ezek a kártyák, még akkor is, ha esetleg nagyrészüket befogják kriptót bányászni. Így is történt, egy vietnámi kereskedő feltűnően olcsón árult EVGA 3080Ti kártyákat. Az egyik vevő többet is vásárolt, majd otthon leellenőrizte a sorozatszámokat, amik alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a kártyák a lopott készletből származnak.

Az eladó szerint ő erről nem tudott, annak tudatában kezdte el árusítani a kártyákat, hogy azok tisztességes forrásból származnak. A mai napig nem tudni, hogy pontosan hány VGA tűnt el, azt sem, hogy mennyi lehet belőlük piacon. Az viszont biztos, hogy az ellopot termékekre a gyártó nem vállal garanciát. Aki esetleg kétes forrásból vesz EVGA RTX kártyát, az jó ha a vásárlás előtt leellenőrzi a sorozatszámot, mert könnyen lehet, hogy egy lopott VGA-t készül megvásárolni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!