Virtuális mezőkön szaladgálva, több tejet adnak a tehenek

Virtuális mezőkön szaladgálva, több tejet adnak a tehenek

Néhány tehénnek lehet, hogy jobb setupja van, mint nekünk.

Rengeteg felhasználási területe van a VR technológiának, persze a legtöbben a játékokat és talán még a felnőtt tartalmakat ismerik. Pedig a gyógyszeripartól kezdve, az ingatlanok értékesítésén át, egészen az építészetig, számos terület létezik, ahol rendkívül hatékonyan tudják használni a VR szemüvegeket. Egyes forradalmárok szerint az állattenyésztés is ilyen.

Egy török gazda legalábbis úgy gondolta, hogy kipróbálja tehenein a VR szemüvegeket. Zöldellő legelőket csodálhattak az állatok, aminek az lett vége, hogy átlagban 5 literrel több tejet adtak. Izzet Koçak ezen annyira felbárotodott, hogy a már meglévő két VR szemüvege mellé gyorsan vásárolt még tízet, amit persze a tehenek használnak.

Hasonlóval egyébként nem csak Törökországban próbálkoznak. Korábban már egy orosz gazda is VR-ral teremtett nyugodtabb életett teheneinek, amik úgyszintén több tejjel háláták azt meg. Reméljük később nem derül ki, hogy a drága videokártyákat még jobban szeretik a tehenek, mert akkor a gamereknek már tényleg nem jut majd semmi, maximum több tej.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!