Dune: Spice Wars - Több részletet is megosztott a készülő RTS-ről a fejlesztőgárda

Dune: Spice Wars - Több részletet is megosztott a készülő RTS-ről a fejlesztőgárda

A Shiro Games ismertetője tisztább képet ad arról, hogy mire is számíthatunk a készülő sci-fi stratégiai játéktól.

Újabb RTS játék van készülőben, melyet a Shiro Games készít és gondoz. 20 év után kap ezzel újabb videojátékot a Dűne-univerzum, a Dune: Spice Wars-ról viszont eddig csak annyit tudtunk, hogy idén jelenik meg.

A fejlesztőcsapat azonban több kérdésre is válaszolt a játék Steam-oldalán, amelyben beavatták a rajongókat a projektbe, illetve hogy mik a céljaik a játékban. A Dune: Spice Wars ugyanis egyfajta hibrid RTS lesz: nem lesz az a klasszikus körökre osztott játék, mint a Civilization-sorozat, ellenben a korábbi Dűne-játékok világát eleveníti meg a lassabb tempóval, amelyben a gazdaság, politika és az ellenfelekkel való csatározás kapja a fő hangsúlyt. A Shiro állítása szerint "ezek olyan tulajdonságok lesznek, amelyek biztosítják azt az elvárt alapvető RTS-élményt, melyre a játékosok számítanak."

Ezen kívül arról is szót ejtettek, hogy a korai hozzáférésű állapotban mi válik egyből elérhetővé. Négy frakciót választhatunk majd ki, ehhez csatlakozik majd a jövőben egy ötödik. A 4-ből kettőt mutattak be név szerint, ezek az Atreidesek és a Harkonnenek lesznek. Ezen kívül tervben van egyjátékos kampány és multiplayer mód hozzáadása is, így a szórakoztatás biztosítva lesz. Bővebb információval azonban későbbre szolgáltak, így ezen ismertetőn kívül más nem maradt egyelőre a rajongóknak, mint a várakozás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!