Ismerjétek meg a 63 éves ukrán CS:GO játékost, aki versenyekre is jár

Ismerjétek meg a 63 éves ukrán CS:GO játékost, aki versenyekre is jár

A 63 éves Oleg az Ageless Shooters nevű, 60 év feletti játékosokból álló csapat tagjaként versenyzik.

A CS:GO-nak nincs felső korhatára, és ha időt és energiát fektet bele valaki, akkor a korától függetlenül jól érezheti magát, vagy akár még versenyezhet is. Remek példája ennek a 63 éves, nyugdíjazott, ukrán katonaorvos, Oleg, aki egy orosz nyelvű videóinterjúban számolt be a TUT.BY oldalnak a történetéről - amit most az AFK Gaming fordításának köszönhetően mi is bemutatunk.

Oleg elmondása szerint először a gyerekei miatt találkozott a Counter-Strike-kal, középiskolás korukban sokat játszottak ezzel, ő pedig annyira nem támogatta azt, hogy lövöldözös játékkal játszanak és folyton a számítógép előtt ülnek, hogy még a tápkábelt is eldugta előlük. De aztán lassan megismerte a játékot, miről szól, mit csinálnak, és amikor jött a lehetőség 2019-ben, hogy időseknek szervezett versenyen vehet részt, azonnal jelentkezett:

"Jelentkeztem. Huszan voltunk, ebből nyolcunkat választották ki - három nőt és öt férfit. Akkor 60 éves voltam. Két hónapig gyakoroltunk, hogy versenyezhessünk a comic-conon. Két csapat játszott Ukrajnából és Svédországból visszavonult esportolókkal, 16-1-re kikaptak."

Oleg szerint nehezen tudott igazodni a játékhoz a katonai háttere miatt, ugyanis beidegződésből lefelé célzott mindig. De a kéthónapos felkészülés során beletanult a játékba, és azóta is fejlődik napról napra. Az elmúlt három hónapban például 218 meccset játszott, és 117 győzelmet, 86 vereséget, 15 döntetlent ért el. Az Ageless Shooters csapatával pedig versenyekre is neveznek olykor. Ezzel együtt a véleménye is jelentősen megváltozott az elmúlt három évben a videojátékokról:

"A korosztályom másképp vélekedik a hobbimról. Új időket élünk, rossz megközelítés, ha arról beszélünk milyen jó volt 20-30 éve. Az ilyen ember a múltban él, mi pedig a jelenben, egy számítógépes világban. Azok az emberek, akik az én koromban számítógéppel dolgoznak, azok egy modern életet élnek. Mindenkinek haladnia kell a korral."

A játék Oleg állítása szerint segít a gyerekeivel jobb kapcsolatot ápolni, ráadásul frissen is tartja őt: fejleszti a motoros képességeket, a képzelőerőt, memóriát, amelyek szerinte a korral romlottak volna. Ráadásul a számítógépek világába is bevezette, megismerte a technológiát, a fogalmakat. A játék mellett pedig profi meccseket is szokott nézni. Csapatával végigszurkolták a PGL Major Stockholmot, ahol ukránként természetesen a NAVIt támogatták. A videóban megjegyezte, hogy néha megpróbálnak lemásolni tőlük stratégiákat, bár ez nem mindig jön össze.

"Aki 63 évesen CS:GO-val játszik, az a 21. század embere. A játék és ez a kor teljesen kompatibilis. Ez egy link a generációk között." - zárja Oleg az interjút.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!