Ezekre a DC-univerzumban játszódó játékokra számíthatunk 2022-ben

Ezekre a DC-univerzumban játszódó játékokra számíthatunk 2022-ben

Ha az előzetesen megosztott megjelenési dátumok nem változnak, tartalmas 2022-es év elé nézünk.

Az utóbbi években több, nagy sikernek bizonyult DC-filmet is megtekinthettünk a mozikban, példának a Wonder Woman 1984 és a The Suicide Squad című filmeket lehetne felhozni. A DC számára a videojátékok sem állnak távol, a Square Enix Guardians of the Galaxy játéka is nagy népszerűségre tett szert, de a Fortnite-ban is több DC- és Marvel-karakter által ihletet skinre tehetünk szert.

Az idei év is megjelenésekben gazdag lehet, ha a bejelentett címeket nem halasztják el későbbre, cikkünkben igyekeztünk ezeket a játékokat összegyűjteni:

Suicide Squad: Kill the Justice League

Kétségkívül a Rocksteady Games játéka a legnagyobb név a listán. A Batman: Arkham Knight 2015-ös megjelenése után a stúdió háttérbe vonult, így a rajongóknak nem maradt más, mint a pletyka, hogy vajon min dolgozhatnak a fejlesztők. Erre a választ 2020-ban kapták meg, amikor bejelentették a Suicide Squad: Kill the Justice League-et.

A játékban több népszerű karakter, például Deadshot, Harley Quinn, King Shark és Captain Boomerang is szerepel, akik összedolgoznak, hogy a főgonosz Brainiac-ot legyőzhessék. Ő viszont a Justice League felett átvette az irányítást, ők pedig az ő akaratának tessznek mindig eleget. A játékról jelenleg csak annyit tudunk, hogy 2022-ben jelenik meg, de még ez is könnyen változhat, mert a fejlesztés a koronavírus-világjárvány (illetve hogy a pandémia miatt otthonról dolgoznak a fejlesztők) miatt kiszámíthatatlan, épp mikor készülnek el a munkával.

Gotham Knights

Gotham Knights is 2020-ban lett bejelentve, és azoknak nyújthat jó szórakozást, akik Gotham City-t szeretnék felfedezni. Habár a játék hasonlít többek között a Batman: Arkham Origins-re is, a fejlesztők megerősítették, hogy a Gotham Knights saját történettel fog rendelkezni.

Batman és James Gordon halála után aranykorát éli a bűnözés a városban. A játékban Batman korábbi társai, Nightwing, Robin, Batgirl és Red Hood bőrébe is bújhatunk, akik együtt, közösen próbálják legyőzni a közös ellenséget. Bár a játék eredetileg tavaly jelent volna meg, a járvány miatt az idei évre halasztották az érkezését, bővebb infót viszont még nem tudunk.

MultiVersus

Félig-meddig kakukktojás a listán ez a játék, mert ebben nem csak DC-karakterek lesznek megtalálhatók. A tavaly bemutatott MultiVersus leginkább a Super Smash Bros-hoz hasonlítható: 2v2 formátumban a WarnerMedia-univerzum valamelyik karakterében kell megküzdeni. A DC-univerzumból több karakter is megtalálható lesz, például Batman, Wonder Woman, Superman és Harley Quinn is.

Jelenleg 12 választható karakterről tudunk, a fejlesztők viszont tervezik további szereplőkkel kibővíteni a névsort, melyet még a játék 2022-es megjelenése előtt be szeretnének jelenteni. Elképzelhető tehát, hogy a Mortal Kombat-, a Harry Potter-, a Rick és Morty-, a Gyűrűk Ura-, és a Mátrix-univerzumokból is viszontláthatunk majd 1-1 szereplőt, mindez azonban jelenleg még csak pletyka.

DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace

Habár a DC-nek több nagy költségvetésű filmére is számíthatunk idén, a videojátékok terén is szeretnék fókuszban tartani a családbarát címeket. A 2022. május 20-i tervezett megjelenésű DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace olyan szinkronszínészekkel is dolgozhat, mint Dwayne "The Rock" Johnson. Tervek szerint a Batman-filmmel egyidőben jelenne meg a játék Nintendo Switch, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S és Steam platformokon.

Wonder Woman

A tavaly decemberi Games Awards-gálán bejelentett Wonder Woman kevés eséllyel pályázik arra, hogy 2022-ben megjelenik, ha már a listán korábban bemutatott Suicide Squad és Gotham Knights is erre az esztendőre várható. A tervek szerint viszont egy komoly AAA-játékra számíthatunk, amelynek a megjelenése helyett inkább több, a játékkal kapcsolatos bejelentésre számíthatunk.

The Wolf Among Us 2

Kalandos éveken van túl nemcsak a The Wolf Among Us, hanem a Telltale Games is. A Telltale 2018-as csődje miatt a rajongók szomorúak is voltak, egy évvel később viszont folytatni tudták a munkát a fejlesztők, és így a The Wolf Among Us-sorozat is újabb részt kaphat, melyet a 2019-es The Games Awards-gálán be is mutattak.

Habár még becsült megjelenési dátumot sem kaptunk, a rajongók között sokan pletykálják az idei évet, vagy legalábbis azt, hogy érdemi információt is be fog jelenteni a Telltale a The Wolf Among Us 2-ről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!