Hirdetés

Súgó egy sikeres League of Legends szezonhoz!

Ebben a cikben megpróbálunk segítséget nyújtani annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet fejlődjetek a szezon során.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

Mi lesz veled FIFA?

Hirdetés

Konzisztens környezet

Amennyiben szeretnénk magunkat sikerre hangolni, szükség lesz olyan időszakokra is ahol teljes figyelmünk a játékra és a mérkőzésekre tudjuk összpontosítani. Ez személyenként is eltérhet hiszen lesznek olyan játékosok, akik napi egyszer képesek csak erre, mások pedig több mérkőzésen keresztül is tudnak teljes koncentrációban játszani. Lehetsz bármilyen játékos típus, a lényeg hogy amennyiben eltökélt vagy a fejlődéssel kapcsolatban tartsd magad a cikkben meghatározott részekhez mindig!

 • Bemelegítés 10 perc
 • Meccskeresés 2-5 perc
 • Betöltőképernyő 2 perc
 • Mérkőzés 25-40 perc
 • Elemzés 10-15 perc
 • Szünet 5 perc

A fenti felsorolás alapján használd az idődet arra, hogy konzisztens teljesítménnyel tudj előrukkolni minden szituációban.

Viszont ha több mérkőzést is képes vagy egyhuzamban játszani a fenti szempontok alapján képzeld azt, hogy egy szériában veszel részt. Ha 3 mérkőzésre van időd, akkor egy BO3 (Best-Of-Three), itt ha az első két mérkőzést meg is nyered már ne kezdj bele az utolsó meccsbe, inkább nézd vissza ezen két mérkőzést és elemezd a játékod azon célok alapján amiket korábban meghatároztál magadnak, hogyan hoztad meg a jó és rossz döntéseke , illetve a meccs során és milyen más lehetőségekkel tudtál volna rendelkezni azon szakaszokban!

A hős választás és betöltőképernyő

Ez a két része minden mérkőzéseknek ami legkevésbé kihasznált a játékosok által. Itt amivel lehet tölteni az időt az a tervezés, öt pontot kell meghatározni ezen szakaszokban annak érdekében, ha nyerni szeretnénk és fejlődni. Az első, mi az ellenfelünk győzelmi feltétele. A második, mi a saját csapatunk győzelmi feltétele. Fontos, hiszen ez határozza meg milyen célokat kell teljesíteni és melyek azok amiket kerülnünk kell a meccs kimenetelének függvényében.
A következő lépésben meg kell határoznunk a csapatunk erősségeit és gyengeségeit mindhárom játék fázisban (korai,középső,kései), ez lehet a jó irány ami hozzásegít a győzelmi feltételhez minket és megnehezíti az ellenfeleink dolgát. 

A játék korai szakaszában az ösvény ellenfelünkre koncentrálunk és arra, hogyan tudunk felülkerekedni rajta. Amennyiben középső ösvényen olyan karaktert játszunk aki könnyen tud prioritást szerezni, akkor használjuk ezt ki és próbáljunk akár az oldalsó ösvényeket segíteni akár a dzsungleresünkkel együtt előre nyomulni az ellenfél dzsungelébe.
A középső szakaszban, azokat az előnyöket amiket tudtunk szerezni korábban használjuk fel arra, hogy minimalizáljuk vele az ellenfelünk győzelmi feltételeit. Ha őrszemeket helyezünk el a Sárkány megidézése előtt, ezzel helyzeti előnyre számíthatunk és elkaphatunk bóklászó játékosokat is, így nem válunk kiszolgáltatottá ha az ellenfelünk csoportosulva próbálja meggátolni a Sárkány elhozatalát.
A késői szakaszban ismételten a győzelmi feltételünkre tudunk támaszkodni, ha az előnyünket kihasználva egy oldalsó ösvényen nyomást generálunk, erre az ellenfelünk egy, de több játékossal is érdemes lehet kilépnie, ha ezt jó időben használjuk, akkor a csapatunk további előnyökre tehet szert a térkép túlsó oldalán Baron Nashor elhozatallal vagy tornyok sikeres ostromával. 

Ezen célok elsajátításával, az út a győzelemhez sokkal egyszerűbb lesz. Ha mégse sikerülne nyernünk, akkor viszont könnyebben határozzuk meg azt a játék fázist ahol jobb döntéseket, feltételeket teremthettünk volna magunknak. 

A videó elemzés művészete

Ahogy korábban is már kiemeltem, videós elemzésekre egyaránt szükség lesz. A korábbi lépéseket ha követitek az fantasztikus, viszont ha az elemzés művészetét is megtanuljátok az már a következő szintje lehet a fejlődéseteknek. Itt a meccseket válasszátok a korábban megtanult három fázisra (korai,középső,kései), majd írjátok össze azokat a célokat, amiket meghatároztatok a fázisokon belül. A mérkőzés elemzése közben, próbáljátok megtalálni mi mehetett rosszul a !SAJÁT! játékotokban annak fényében, hogy milyen győzelmi feltételeket és előnyöket tudtatok meghatározni a játék fázisok elemzése közben. Akiknek még új a videós elemzés érdemes lehet fordított sorrendben visszanézni a meccseket, hiszen egyértelműbbé válhat mi ment félre a következményeket látva és milyen döntés állt a hátterében. 

Pár tanács zárásképpen

Természetesen ezen dolgok, írva és mondva is könnyebbnek tűnhetnek mint a megvalósítás során, viszont ha reálisan közelítjük meg a fejlődésünket mindenképpen jobban zárhatjuk majd a szezont mint ezelőtt bármikor. Ismerjük fel erősségeinket a korábbi szezonok alapján, és a céljainkat meghatározva próbáljunk túllépni azon a nehézségeken amik eddig meggátoltak minket a fejlődésben. Készítsünk el saját gyakorló rutinokat és ezt az általunk létrehozott konzisztens környezetben alkalmazzuk is. Legyünk nyitottak a kritikára önmagunktól és másoktól is, adjunk időt magunknak a reflektálásra a hibáink kapcsán és eredményeket fogunk elérni!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
5 db hozzászólás
 • hi_im_lobotomy 5 hónapja
  'Abban az esetben ha, találkoztok olyan statisztikai aránnyal ami meglep titeket javasolnám ezen karakterek elfelejtését ismételten.' Én például totál meglepődtem azon, h tavaly Luluval 15 (összes játszott game 6-7%-a) meccsen 96% győzelmi arányom volt. Akkor idén inkább hanyagoljam a Lulut?
  0 0 Válasz
  • DrSynclear 5 hónapja hi_im_lobotomy
   Igen
   0 0 Válasz
 • DrSynclear 5 hónapja
  gg
  0 1 Válasz
 • PalFeed 5 hónapja
  Nagyon hasznos cikk viccen kívül...de csak a poén kedvéért, én minden nap órákat töltök a gyakorlószobában hogy Garen kombóit elsajátíthassam
  1 0 Válasz
 • AndyAoki99 5 hónapja
  Köszi!
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés