A Microsoft-felvásárlás miatt akár Bobby Kotick is távozhat a Blizzardtól

A Microsoft-felvásárlás miatt akár Bobby Kotick is távozhat a Blizzardtól

Bizonytalanná vált a cég vezérigazgatójának maradása, aki távozása esetén komoly összeget tehetne zsebre.

Az utóbbi időszak egyik, ha nem a legnagyobb híréről olvashatott a videojátékos közösség szerte a világban, miszerint a Microsoft 68.7 milliárd dollárért felvásárolta az Activision-Blizzardot. A találgatás persze ettől a pillanattól kezdve megkezdődött, hogy ez konkrétan milyen hatással lesz a gaming világra, egy azonban biztos: az internet népe aktívan reagált a történésekre.

Egy másik kérdés is még válaszra vár, melyet csak az idő fog tudni megadni: mi lesz így Bobby Kotick, a Blizzard régóta kritizált vezérigazgatójának a sorsa? Ugyan a legtöbb jel arra utal, hogy Kotick marad a cég élén legalább az üzlet befejezésééig, nem teljesen egyértelmű, hogy ezt követően, 2023-tól milyen új pozícióba kerül azzal, hogy Phil Spencer lesz mindkét vállalat élén - már ha Kotick is marad. Ha ugyanis kirúgják aktuális pozíciójából és a cégnél marad, de munka nélkül, az így kapott összeg ellensúlyozni fogja az emiatt érzett fájdalmat: több, nyilvánosságra került dokumentum alapján ugyanis az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jóvoltából akár 292.970.341 dollárt is kaphat csak azért, mert eltávolították a pozíciójából.

Ez az összeg azonban távozásának okától is függ, feltéve ha lesz ilyen. Ha ugyanis "okkal" szüntetik meg a szerződését, akkor "csak" 264 ezer dollárt tehet zsebre. Kotick fizetése viszont a skála legfelsőbb pontján lehet, ha a Microsoft "jó okkal" küldi el a Blizzardtól. Nem egyértelmű jelenleg, hogy végül mekkora lesz ez az összeg, illetve az sem biztos, hogy egyáltalán távozik. Kotick visszafogott volt a jövőjét firtató kérdésekre, egy, a New York Times-nak adott interjújában például röviden úgy fogalmazott, hogy "ha szükség van rám, itt leszek".

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.