Egy FIFA szavazás szerint a játékosok azt akarják, hogy a Microsoft megvásárolja az EA-t

Egy FIFA szavazás szerint a játékosok azt akarják, hogy a Microsoft megvásárolja az EA-t

Egy szavazás szerint, a közösség örülne, ha a Blizzard után az EA-t is bekebelezné a redmondi cég. Te hogyan szavaznál?

A Microsoft január 18-án tett bejelentése szinte felrobbantotta az internetet. A videójátékos világ egyik, ha nem a legnagyobb üzletét hozták tető alá, miután felvásárolták az Activision Blizzardot. A megállapodás értelmében 2023-ig átveszik a céget, és a véglegesítést követően számos nagy múltú franchise kerül a birtokukba.

Természetesen az Activision részeként működő stúdiók, mint például a Sledgehammer Games, a Treyarch, a Blizzard is részesei az üzletnek.

A hírek hallatán a Blizzard rajongói körökben nem kevesen akadtak, akik örömüket fejezték ki, közülük is leginkább a World of Warcraft fanok voltak a leghangosabbak. Már csak azért is érdekfeszítő ez a történet, mert az utóbbi időben a botrányoktól hangos, és a játékait fura módon kezelő Blizzard gondolkodásmódja teljesen más irányt vehet - valószínűleg fog is - a jövőben, ez pedig még akár jól is elsülhet, ami a gamereknek mindenképp jó.

Persze a spekuláció is rögtön megindult, hogy vajon a Microsoftnak a Bethesda és az Activision után ki lehetne a következő "áldozata". Mivel az EA SPORTS és a FIFA közötti hónapokig tartó egyeztetés a névhasználati jogok díjairól kudarcba fulladt, rögtön szárnyra kapott az az ötlet, hogy akkor őket kellene legközelebb felvásárolnia a redmondi giga cégnek.

A FUT Watch fiók tulajdonosa meg is kérdezte Twitteren a rajongótáborát egy közvélemény-kutatás formájában, hogy örülnének-e, ha a Microsoft bekebelezné az EA-t. A válaszadók többsége bizony az igenre voksolt.

A cikk írásakor már az 5 ezret karcolja a válaszadók létszáma, és meglepő módon 78 százalékuk azt mondta, szívesen vennék tudomásul a hatalomátvételt.

Noha ez a létszám szinte csepp a tengerben, azt azért nem árt tudni, hogy a közösségét alkotó több millió játékos közül ennél jóval többen adtak már hangot elégedetlenségüknek, és ez évről évre csak fokozódik. Egyébként nem valószínű, hogy ez az üzlet létrejön, de az tény, hogy valamit az EA-nek is változtatnia kellene a hozzáállásán, mert az egyre tarthatatlanabb, hogy folyamatosan baklövéseket követnek el, pay to win a játék, és nagyon az újításokkal sem igyekeznek előállni. Ahogy az egyik kommentelő is írta a fentebbi ötlet kapcsán:

"Igen, légyszi vásárolják fel őket, ha megszabadulnak mindenkitől, aki a cégnél a pay-to-wint és a szerencsejátékok szerű rendszert erőlteti. Viszont, ha ez Xbox exkluzivitással járna, akkor nem támogatnám."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél, ha a Microsoft felvásárolná az EA-t?

  • 67 %
  • 33 %