Az élről a falba került Verstappen a virtuális Le Mans-i 24 óráson

Az élről a falba került Verstappen a virtuális Le Mans-i 24 óráson

Az F1-es világbajnokon túl számtalan magyar név bukkant fel a virtuális viadalon, amit Felipe Drugovichék nyertek meg.

Nagy siker volt tavaly a virtuális Le Mans-i 24 órás futam, a most már kész sorozattá fejlődött versenyen pedig nem csak esportolók, de a világ népszerű motorsport szériáinak legjobbjai is megmérettették magukat. Így tett több jelenlegi F2-es és Formula E-pilóta mellett a regnáló F1-világbajnok Max Verstappen, valamint a korábbi F1-es futamgyőztes Juan Pablo Montoya is. De még Fernando Alonso is kivette a részét a múltheti Le Mans-i 24 órásból – ő az Alpine Esports csapatának vezetőjeként tűnt fel most.

A szabályok szerint a négyfős csapatokban két-két profi autóversenyző és szimulátoros pilóta vett részt, akik két kategóriában versenyezhettek. LMP-ben 29, GTE-ben 21 kvartett indult. A mezőny legismertebb tagja Max Verstappen volt, aki a Team Redline csapatával állt rajthoz a második helyen (mindössze két ezreddel maradtak el a pole-tól), egyik társa pedig az IndyCaros Felix Rosenqvist volt. A futamon Verstappenék hamar átvették a vezetést, 7 óra elteltével már egy perccel vezettek, azonban ekkor Verstappen a falba csapta az autót közvetlenül egy GT-autó lekörözése után a pálya utolsó sikánjában:

A virtuális Le Mans-i 24 óráson öt magyar is képviseltette magát: Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző, Zuba Péter, Csincsik Marcell és Remenyik Balázs szimulátor pilóták, valamint az F1 Esports Pro Seriesben is résztvevő Sipos Patrik. Utóbbi a már említett Fernando Alonso által dirigált Alpine-alakulatban indult. Remenyikék teljesítettek a legjobban, az 5. helyen végeztek a futamon, Csincsikék 10. lettek. Kiss csapata nem ért el helyezést, Zubáéknak és Siposéknak fel kellett adniuk menet közben.

A 24 órás futam végén az F2-es Felipe Drugovich, a Formula E-s Oliver Rowland, továbbá Jeffrey Rietveld és Michael Schmidl örülhettek, hiszen csapatuk győzelmével egyben az LMP-bajnokság élére kerültek pontokban a 70-es számú autóval. GTE-kategóriában a 71-es autóval Rudy van Buren, Lorenzo Colombo, Enzo Bonito és Kevin Siggy nyertek, ami szintén a pontverseny első helyével járt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!