Minden tudnivaló Zeriről, a League of Legends új hőséről

Minden tudnivaló Zeriről, a League of Legends új hőséről

Alig néhány nappal a 2022-es League of Legends rangsorolt szezon hivatalos kezdete előtt, a Riot Games hatalmas kiegészítéseket és változásokat mutatott be a játékkal kapcsolatban. Ennek részese volt a játék idei első új hőse Zeri, Zaun szikrája.

2021-ben összesen csak négy hős jelent meg, viszont most 2022-ben a Riot az új év első bajnokát már be is mutatta. Az előző szezonban minden új hős megjelenése, a Ruination eseményéhez volt kötve. Viego, Gwen, Akshan, és Vex kapcsolatban áll az Árnyszigetekkel, a Fény Őrszemeivel és a Romos Király azon törekvéseivel, hogy felforgassák az általunk ismert világot. Az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek mindent, amit érdemes tudni az új League hősről:

Zeri képességei az elektromos mágia használata körül forognak. Az elektromosság ereje a testében és a fegyverében is megtalálható,így mind a kettőt használja harcai során. A története szerint az édesanyja fiatalon készített neki egy puskát, amit Zeri érzelmei vezérelnek. A Riot szerint a puska összeköttetésben áll a Zeriben lévő energiával, így csak ő képes azt ilyen hatékonysággal elsütni. Zeri arra is megtalálta a módot, hogy kabátja segítségével irányítsa az erejét, ami lehetővé teszi számára, hogy precíz elektromos sorozatokat lőjön ki. A képességei az elektromos szikrák és lézerek körül forognak, leginkább a célzott lövéseket használja.

A Burst Fire (Q) aktív része, egy hét golyóból álló sorozatot lő az első útjában álló célpontra, míg az Ultrashock Laser (W) olyan célzott lövést ad le, amely áthatol a falakon és kiterjeszti hatótávolságát. Zeri készletének talán legjellegzetesebb része az automatikus támadások formájában jelenik meg. A Burst Fire (Q) passzív képességgel is rendelkezik, amely lehetővé teszi az automatikus támadások számára, hogy mágikus sebzést okozzanak, ezzel  emelve a képesség erejét, és hatékonyságát. A Spark Surge (E) használatával átrohanhat bármilyen falon vagy tereptárgyon. A végső képessége a Lightning Crash (R) területi sebzést okoz, amely feltölti és növeli a mozgási és támadási sebességet, illetve az általános sebzést is, a tovább pattanó lövedékekről már nem is beszélve.

Zaunból származik:

Zeri az egyik legfrissebb hős, akinek öröksége a Zauni alvárosba köthető.  Egész gyermekkorát itt töltötte, életrajza szerint „nagy munkáscsaládban” nőtt fel. Zerit a története szorosan köti Zaun Chem-báróihoz, egy olyan opportunisták csoportjához, akik a város erőforrásait és energiáit szeretnék kamatoztatni. Egy napon a Chem-bárók által okozott bányabaleset veszélybe sodorta Zerit, valamint családját és a barátait, az önfejű Zeri képes volt elektromos varázslatával számtalan embert megmenteni a katasztrófától, de rá kellett jönnie, hogy ez nem elég. Arra a következtetésre jutott, hogy fel kell vennie a harcot a Chem-bárókkall, hogy Zaunt valóban biztonságban tudja tartani. Azt a célt tűzte ki maga elé, hogy jobban markában tartja elektromos képességeit, így azok hatékonyabbak és megbízhatóbbak lesznek a harci helyzetekben. Az, hogy  Zeri kapcsolatban áll-e a Riot Arcane című animációs sorozatával, azt még nem lehet tudni, de az új bajnok Ekko rokona,( a hivatalos bajnoki oldal szerint) egy másik LoL karakter, aki Zaunból származik, és megjelent az Arcane-ban is. Ráadásul, figyelembe véve, hogy a Chem-bárók az Arcane első évadában is megjelentek, elképzelhetővé teszi, hogy Zeri valamilyen formában jelen lehet majd a sorozat következő évadában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!