Mi lehet a Call of Duty jövője az Activision Blizzard felvásárlása után?

Mi lehet a Call of Duty jövője az Activision Blizzard felvásárlása után?

Marad minden a régiben vagy Xbox exkluzivitás és ritkább megjelenés jöhet a játék életében?

2003 óta a Call of Duty sorozat igazi kultikus címmé nőtte ki magát. Persze 19 év alatt renget víz lefolyik a Dunán, így a játéknak is megvoltak a legszebb és legsötétebb pillanatai. A korai években a CoD 2, a CoD Modern Warfare és az első Black Ops is forradalmi volt, gyakorlatilag a játékipar egyik legnagyobb címe volt a CoD és ezt még a Medal of Honor sem tudta megállítani pedig ők sem követtek el semmilyen hibát. A későbbiekben viszont megkezdődtek a problémák, az évente újra és újra kiadott CoD-ok pedig elkezdtek villámgyorsan elfáradni. Hatalmas mentőöv volt a Warzone és a Battle Royale stílus térnyerése, nélküle már talán nem is a Call of Duty széria lenne a legnagyobb és legérdekesebb kérdés az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán.

A Bloomber készített egy jelentést a cég dolgozóinak véleményéről, elmondásuk szerint pedig leginkább optimisták a felvásárlással kapcsolatban. A cikkben az található, hogy a nagy befolyással bíró alkalmazottak már azt tervezik, hogy véget vetnek a minden évben megjelenő CoD-nak. A fejlesztők a következő években még biztosan megérkeznek a legújabb Call of Duty-val, azonban szeretnék pár éven belül kicsit pihentetni a szériát és akár több időt és energiát beletenni majd egy új CoD-ba. Mindez boldoggá tenné a játékosokat és az alkalmazottakat is, hisz sokkal minőségibb munkát végezhetnének.

Valószínűleg ezek a tervek nem a semmiből érkeztek, évek óta lassítani kellett volna az újabb játék készítését és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Vanguard fogadtatása. Több országban is sokkal gyengébb eladásokat produkált, mint az előző játék, így az idén megjelenő CoD még hamarabb érkezik majd meg, mint azt megszokhattuk.

Az utolsó nagy kérdés természetesen még az, hogy Xbox exkluzívvá válik-e a sorozat, azonban Phil Spencer, a Microsoft vezérigazgatója már Twitteren megnyugtatott mindenkit, hogy túl vannak egy tárgyaláson a Sony-val és mindenkinek az az érdeke, hogy a Call of Duty továbbra is elérhető legyen minden platformon.

Kíváncsian várjuk végül milyen érdemi változtatásokat hoz az új vezetőség és sikerül-e feltámasztani az Activision Blizzard erősen megcsorbult hírnevét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!