Az amerikai elnök is méltatta az Intel grandiózus célkitűzéseit

Az amerikai elnök is méltatta az Intel grandiózus célkitűzéseit

Joe Biden szerint az Intel beruházása az amerikai iparnak is sokat segíthet, összességében azonban a gaming világ is jól járhat ezzel.

Hivatalos közleményben jelentette be az Intel, hogy két félvezetőket gyártó üzemet szeretne megépíteni az amerikai Ohio-ban, minderre pedig 20 milliárd dollárt szán a cég. Az Intel szerint a gyárak 2025-ben fogják tudni megkezdeni az üzemet, úgyhogy a jelenlegi félvezető-hiányon egy ideig még nem fog enyhíteni, hosszútávon viszont nagy segítség lehet az iparnak. A bejelentést Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke is üdvözölte.

„Ez nagy változást hozhat" – mondta Biden egy pénteki, a Fehér Házban tartott beszédében, amelyben többször elismételte, hogy a készlethiány az autógyártásnak is nagy problémákat okoz (igaz, nem olyan szemszögből, mint amivel a PC-gaming is küzd).  Biden üdvözölte az Intel döntését, hogy ekkora összeget áldoznak arra, hogy az USA-ban építsenek fel két ekkora gyárat.

Az elnök – több más nagyobb gyártóval, mint az Intel, az AMD és az Nvidia – régóta próbálja elérni a Kongresszusban, hogy hagyjanak jóvá egy 52 milliárd dolláros segélyt, amellyel a belföldi félvezető-gyártást segítenék. Ezt a segélyt a honvédelmi törvény keretein belül már elfogadták, ez azonban az összeget nem tartalmazta – jelenleg egy másik, a versenyképességet kisegítő törvény megszavazására várnak az érintettek, ez említi már a fenti 52 milliárdot. A képviselőház erről még nem döntött.

Az Intel tavaly már befektetett 3,5 milliárd dollárt abba, hogy bővítsék egy Új-Mexikóban lévő gyárukat, valamint további 20 milliárdot költöttek arra, hogy két további, félvezetőket előállító gyár épüljön meg Arizona államban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!