Nagy célokat szövöget gaming szolgáltatásával a Netflix

Nagy célokat szövöget gaming szolgáltatásával a Netflix

A streaming szolgáltató a gaming világban is nagy szerepet szeretne betölteni az idei évben.

Egy 44 perces YouTube-videóban adott interjút Reed Hastings, a Netflix elnöke. Hastings elsősorban a cég 2021 negyedik negyedévi eredményeit mutatta be, de szánt időt természetesen a jövőbeli célok ismertetésére is. Abban pedig nem szerénykedett, ugyanis azt állította, hogy a Netflix kiemelt célja közé tartozik, hogy a legjobb gaming szolgáltatást nyújta az iparban.

A Netflix a videojátékos közösségben 2021 november óta képviselteti magát, ami szerint az oldalon előfizetéssel rendelkező felhasználók ingyenesen hozzáférnek különböző Androidos és iOS-es játékokhoz, melyeket leginkább a platform saját készítésű sorozatai ihlettek. Eleinte 5 játék volt még elérhető, például a Stranger Things: The Game, vagy a Shooting HoopEzen szolgáltatás indulása előtt is érdeklődtek az ipar ezen ága iránt, ha pedig már itt vannak, nem szeretnék kicsivel beérni.

"Határozottan az a véleményünk, hogy ne csak azért legyen videojátékos szolgáltatásunk, hogy azzal csak azt érjük el, hogy benne legyünk a hírekben. Szeretnénk lenyűgözni felhasználóinkat azzal, hogy a kategória legjobbjaiban van részük", fogalmazott a videóban Hastings.

Hozzátette, hogy bár jelenleg igen korlátozottak a lehetőségek az elérhető játékok terén, a Netflix szándékai között szerepel, hogy tovább növeljék játéklistájukat, illetve akár új műfajok is képviseltetnék magukat a szolgáltatásban, amellyel további célközösséget szólítanának meg.

"Bővítenénk 2022-ben a portfóliónkat a játékok terén. Folyamatosan monitorozzuk felhasználóink ízlését, hogy mit szeretnek a legjobban, és eszerint teszünk kísérletet arra, hogy még szélesebb közönséget érjünk el."

A Netflix pedig cselekedetekkel is szeretné jelezni szándékainak komolyságát, többek között partnerséget is kötöttek a díjnyertes Oxenfree fejlesztőivel a Night School Studios-zal is. Ugyan elismerték, hogy szolgáltatásuk teljes körű kiépítése még a folyamat elején áll, de a Netflix reménykedik benne, hogy ahogy egyre többen ismerik meg ezen szolgáltatásukat, úgy tudják több játékkal bővíteni repertoárjukat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!