DDoS támadás miatt egy egész ország maradt internetkapcsolat nélkül

DDoS támadás miatt egy egész ország maradt internetkapcsolat nélkül

A támadás csak néhány streamer felé irányult volna, de annyira erősnek bizonyult, hogy az egész ország érezte hatását.

Január 19-én, magyar idő szerint 19:00 órakor kezdődött a Twitch Rivals Minecraft "Squid Game" versenye, melyben több népszerű tartalomgyártó, például AuronPlay, Ibai, Cristinini, Rubius, illetve TheGrefg vett részt. A szórakozást és a versenyzést hamar felváltotta a bosszankodás az internetkapcsolatuk minősége miatt - később pedig az Ibériai-félszigeten található Andorrában élő tartalomgyártók arról olvashattak országuk egyetlen internetszolgáltatójának Twitter-oldalán, hogy DDoS támadás miatt az egész országban akadozik a szolgáltatás.

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy az internethálózatunk terheléses támadás alatt áll. Emiatt néhány felhasználónk problémákat tapasztalhat az internet elérése során. Jelenleg is dolgozunk a hiba elhárításán." - áll a posztban.

A támadás alig 1 órával a Twitch Rivals kezdete után kezdődött, és 2 órán át tartott, emiatt több streamernek is le kellett állítania élő adását, az internetkapcsolatának minősége miatt. Egy Reddit-felhasználó szerint a támadás időzítése közel sem véletlen.

"Zsinórban ez volt a második nap, mikor ez megtörtént, és pont a Twitch Rivals Minecraft Squid Games eseménye során. Sok népszerű spanyol streamer, mint Rubius, Grefg, Auronplay, vagy Willyrex pedig Andorrában lakik" - írta kommentjében.

Ez az esemény 147 népszerű streamer részvételével, több millió néző előtt került lebonyolításra, a felek ráadásul 100.000 dollárért is küzdenek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!