BLAST Premier CS:GO: Senki sem tudta megállítani az új G2-t

BLAST Premier CS:GO: Senki sem tudta megállítani az új G2-t

Délután folytatódik a közvetítés, többek között szerverre lép majd a NaVi is!

Nagy várakozás előzte meg a 2022-es profi CS:GO szezont megnyitó BLAST Premier Spring Groups versenyét és még nagyobb lendülettel kezdődtek meg tegnap az első meccsek. Egyelőre a csoportkörök futnak, tegnap délután és éjszaka például az A csoport alakulatai léptek szerverre, ki több, ki kevesebb sikerrel.

A meglepetések elmaradtak az első napon. Bár új szezon és több új csapat pályájának elején állunk, a Complexity, BIG, NiP és G2 négyes sok szurkoló szemében nyitott könyv volt. Az EU-ból NA-ba visszatérő Complexity nem tudott meccset nyerni, míg a BIG csak a Complexity csapatát tudta maga mögé utasítani. A csoport két legjobbja a NiP és a G2 volt, kettejük mérkőzését pedig kétszer is láthattuk tegnap.

Elsőként Nuke-on találkoztak egy Bo1-es összecsapás erejére, ott pedig nem volt kérdés. Nem sok mindent lehet elmondani a meccsről, a G2 átgázolt a NiP-en. Ráadásul úgy tudtak győzedelmeskedni, hogy NiKo sehol sem volt. Ezúttal nem arról volt szó, hogy a bosnyák a hátán cipelte volna a csapatot, mégis fölényes győzelmet tudtak aratni, hat kör engedtek csak hampuséknak. A visszavágó már nem volt ennyire egyértelmű és az sokkal több érdekességre világított rá.

Az első és leginkább szembetűnő, hogy a NiP-nek még mindig nem hiányzik device. Bármennyire is furcsa ezt kijelenteni, de már tavaly is azt láttuk, hogy phzy megállja a helyét, a csapatmunka pedig nem látja kárát a dán hiányának. Nem lennénk meglepődve, ha device tényleg nem térne már vissza a NiP-hez és valahol máshol, például az Astralisban kötne ki.

A G2 oldalán sem szólt rosszul az AWP. A 16 éves újonc, m0NESY forgatta azt, parádés játékkal. Persze voltak hibái. Voltak olyan körök, melyek rajta mentek el, de összességében végre egy olyan pimasz, stabil, erőskezű AWP-s van most a G2-nál, ami tavaly minden egyes versenyen hiányzott. Ugyanakkor, nem szabad abba a hibába esnünk, hogy most azonnal világmegváltó teljesítményt várunk a csapattól. Tegnap megmutatták, hogy tudnak fölényesen nyerni, de azért el lehet őket kapni, meg lehet őket szorongatni. A NiP elleni visszavágó csak a második hosszabbításban dőlt el és a G2 volt az a csapat, amelyiknek nagy hátrányból kellett visszajönnie. Végül 8-15-ről 22-19-re fordították meg a meccset.

A BLAST Premier Spring Groups A csoportjának eredményei:

  • G2 vs Complexity - 16:12
  • NiP vs BIG - 16:12
  • G2 vs NiP - 16:6
  • Complexity vs BIG - 10:16
  • NiP vs BIG - 16:9
  • G2 vs NiP - 22:19

Aleksib vezetésével belassult a G2, sokkal megfontoltabb köröket játszanak, amihez még alkalmazkodnia kell a többieknek. Az viszont biztos, hogy a G2 ígéretes rajtot vett és magabiztosan várja a verseny következő szakaszát, ahol már a továbbjutás lebeghet a játékosok és a csapatok szemei előtt.

Ma a B csoport ötösei lépnek szerverre. Délután 3 órától kezdődnek a mérkőzések, de 2-től már lehet gyülekezni az esport1tv Twitch csatornán és az Esport1 beépített, pontgyűjtő felületén is.

A BLAST Premier Spring Groups mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!