Videó: Fiatal FaZe-játékossal indul a 2021-es Top 20

Videó: Fiatal FaZe-játékossal indul a 2021-es Top 20

A 20. helyen debütált a HLTV 2021-es legjobb játékosainak listáján broky, a FaZe lett származású AWP-se. Videón mutatjuk a legjobb pillanatait.

Helvijs "broky" Saukants, a FaZe játékosa 2019 óta, karrierje pedig azóta is rohamosan ível felfelé. Csatlakozása előtt már hatalmas tehetségnek tartották azok, akik ismerték, de akkoriban többen is elmondták: olyan hirtelen tört elő az FPL-en keresztül, hogy hazájában fel sem fogták akkor még a benne rejlő potenciált. Ezért is volt akkora meglepetés, amikor NiKo egy interjúban bejelentette az érkezését coldzera után. Mára viszont bebizonyosodott, aranyat találtak, ugyanis a még mindig csak 20 éves játékos 2021-ben a világ egyik legjobb AWP-sévé vált, a HLTV pedig a 20. hellyel díjazta mindezt az éves összeállításában.

Broky karrierjének kezdete is jól mutatja, mennyit változott a mezőny mára: a lett játékost 2015-ös CS:GO versenyek ihlették meg a grindolásban, majd nagy hatással volt rá, amikor látta az akkor FPL-sztárként ismert ropz debütálását a mousesportsban 2017-ben. 2018 júniusában bejutott az FPL-C-be, egy hónap múlva már az FPL-ben szerepelt, és ekkor jött rá, hogy esélye van a profi karrierre. A PUG-okon mutatott teljesítménye volt az, ami meggyőzte végül a FaZe játékosait broky megszerzéséről. Erről elmesélte a HLTV-nek most adott interjúban, hogy NiKo felvette őt Steamen, kérdezett néhány dolgot tőle. Pár nap múlva már együtt praccoltak, a következő versenyeken pedig próbaidőn játszhatott velük ennek eredményeként - a többi már történelem.

Az AWP-zésről is beszélt broky. Amikor csatlakozott a FaZe-hez, még nem ebben a szerepben játszott, csupán FPL-ben forgatta, vagy amikor kettővel akartak játszani az első csapatában. A FaZe-ben az új szerephez könnyen hozzászokott, állítása szerint a demók mellett abból tanult a legtöbbet, amikor más AWP-sek ellen játszott. 2021-re a világ egyik legjobbja volt ebben a szerepben, igaz, van még mit tanulnia, szerinte ugyanis a T-oldali nyitásain 2022-ben mindenképp javítania kell. Az alábbi videóban ti is megnézhetitek, milyen szép pillanatokat hozott össze broky a távcsöves fegyverrel 2021-ben:

A tavalyi év nem volt egyszerű broky karrierjében, a csúcspontok magasak voltak, a mélypontok pedig nagyon mélyek. A legrosszabb élménye a Majorön érte el, amikor kikaptak a Legends Stage utolsó körében a Virtus.pro-tól és kiestek. "Az volt valószínűleg a karrierem legrosszabb veresége, megnyertük az első pályát, 13:8-ra vezettünk Ancient CT-oldalán" - tette hozzá broky, utalva arra, hogy három körre voltak a rájátszástól, de ezt JAME és társai nem hagyták. "A vereség érzete nagyon fájt, de másnap már boldog voltam, mert játszhattam a Majorön, ami minden fiatal játékos álma. Nyilván nem kaptam aláírásos matricát most, de majd legközelebb." 2021-es kedvenc pillanata a BLAST Premier Fall Final volt, amikor a színpadra lépést a játékosok esetében egy emelővel oldották meg, és egy elég masszív közönség előtt játszhattak. Ez "feltüzelt a következő évre" is - mondta a HLTV-nek adott interjúban.

A HLTV Top 20-as lista esetében már régóta bevált szokás, hogy megkérdezik kit tartanak a jövő nagy reménységének. Broky választása torzsi MOUZ NXT-s csapattársára, xertioNre esett. "Azt gondolom sokat fejlődött, mióta először láttam játszani. Ha ilyen keményen dolgozik tovább, akkor azt hiszem elérheti a legmagasabb szintet."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!