Több millió videokártyát gyártana az Intel évente

Több millió videokártyát gyártana az Intel évente

A kék csapat egyik alelnöke nyilatkozott, cége ambiciózus terveiről.

Határozott célja az Intelnek, hogy több millió videokártyát gyártson le a készülő Arc eszközökből, ezt Raja Koduri, a cég egyik alnöke osztotta meg Twitteren. Posztját elsősorban az egyik nemzetközi hírportálnak címzett válaszának szánta, akik egy nyílt levelet osztottak még meg korábban arról, hogy az Intel az érkező kártyáival valódi versenyt hoz a piacra, amely egy ideje szenved az eszközök magas vételárai miatt.

„Nem szükséges, hogy a legerősebb videokártyát dobjátok piacra 2022-ben, annyi elég, ha jó teljesítményre képes és olyan áron is kapható, amire nem az az első gondolat, hogy legalább elhívhatott volna előbb vacsorázni" – fogalmazott a PCGamer újságírója a nyílt levélben.

A levélre Koduri azt válaszolta, hogy a jelenlegi helyzet „komoly problémát jelent a PC gamerek és az ipar számára is", ekkor fogalmazta ígéretét is: az Intel keményen fog dolgozni, hogy „évente több millió Arc videokártyát tudjuk a játékosok rendelkezésére bocsátani."

Szavai egyúttal azt is egyértelműen jelzik, hogy az Intel hosszútávon gondolkozik a videokártya-piacra való csatlakozásban, ám kérdéses, hogy mit fognak tudni kezdeni azokkal a problémákkal, melyekkel nem feltétlen tudnak mit tenni. A globális félvezető-hiány például a legbátrabb célkitűzéseket is könnyen kettétörheti, viszont bármekkora készletet is tud a valóságban a boltokba juttatni a kék csapat, a jelenlegi erőviszonyokra komoly hatással lehet, főleg ha még az eszközök vételára is barátságosabbak lesznek, mint az AMD, vagy az Nvidia kártyái.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!