CS:GO: Visszatérhet a többször is kibannolt HUNDEN?

CS:GO: Visszatérhet a többször is kibannolt HUNDEN?

Nem telhet el év HUNDEN botrány nélkül.

2020 és még 2021 is a coach bugtól volt hangos. Sorban buktak le az edzők, akik a bugot kihasználva nem megengedett előnyhöz jutottak bizonyos meccseken. Ilyen edző volt HUNDEN is, aki 2020 szeptemberében megkapta a jogos eltiltását, aminek következményeképp edző nélkül maradt a Heroic.

Annál nagyobb volt az öröm, amikor HUNDEN végre visszatért és a szurkolók a Heroic felemelkedését várták. Nem tartott sokáig az idill, az ESL One: Köln előtti utolsó napokban a csapat bejelentette, hogy HUNDEN nem lesz ott mögöttük a verseny során. Innen indult csak el igazán a Heroic drámája.

Mint kiderült, HUNDEN a Heroic egyik meg nem nevezett ellenfelének szivárogtatott ki bizalmas információkat, taktikákat, stratégiákat, a csapat módszereit, a begyakorolt köröket. A Heroic és az ESIC szinte azonnal új vizsgálatot kezdett a dán edzővel szemben, mire ő azzal rukkolt elő, hogy anno a coach bug használatáról pontosan tudtak a játékosok is, segítették őt és ők is pontosan annyira csaltak, mint ő maga.

Hosszú hónapok kellettek hozzá, de az ESIC végül bebizonyította, hogy HUNDEN vádjai hamisak, a Heroic játékosait felmentették, HUNDEN pedig két éves eltiltást kapott az összes olyan eseményről, aminek tisztaságát az ESIC felügyeli. Most mégis van rá esély, hogy a csaló edző visszatérjen.

Egyes források, az esportsfire.com informátorai szerint HUNDEN szembement az ESIC-ítéletével, azt állította, hogy elégtelen bizonyítékok alapján bannolták, ezt pedig most be is bizonyíthatja. Mégegyszer kiemeljük, egyes források szerint. Mások, akik kapcsolatban állnak az ESIC-szervezetével, azt állítják hogy mindez kamu, semmi sem igaz belőle.

Akárhogy is, az biztos, hogy még ha valahogy ki is mászik HUNDEN abból a mély szakadékból, amelyikbe tavaly esett, az e-sport világában aligha talál majd magának újra helyet. Többszörösen megbukott játékosként és edzőként, aligha lesz, aki komolyan tudja majd őt venni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!