Heart of a Warrior: Ígéretesnek tűnő játék, borzalmas ajánlóval

Heart of a Warrior: Ígéretesnek tűnő játék, borzalmas ajánlóval

A Techworld Communication játéka az ismertető alapján még egész jónak is tűnik, azonban a bemutatására feltöltött képek és videó hagynak kívánni valót maguk után.

(A cikk helyenként a szerző egyéni, szubjektív véleményét is tartalmazza.)

Első játékát dobta piacra Steamen a Techworld Communcation, amely a Heart of a Warrior című indie RPG-játék. Ebben Nahelét, egy fiatal harcos irányítunk, akivel meg kell mentenünk a testvérét, miközben különböző portálokon keresztül utazhatunk eltérő időkben járva. A játékban van lehetőségünk különböző feladatokat teljesíteni, eközben lootot is gyűjteni. Tudjuk fejleszteni képességeinket, ebbe teletartozik a harc is, azon belül az egyes fegyverek használata is:

  • idővel jobban tudunk íjjal, illetve karddal is harcolni
  • egy rövid és egy nagy hatótávolságú puska is elérhető lesz.
  • egy későbbi frissítésben különböző tárgyakat is el tudunk majd készíteni, erre is kiterjedne a képességfejlesztés.

Az ismertető alapján ráadásul mesterséges intelligencia algoritmus dolgozik a játékban, amely folyamatosan figyeli, hogy az egyes párbeszédek során mit választottunk ki és aszerint változik az egyes küldetések lehetséges végkimenetele.

A játékról több képet és egy videót is megosztott a fejlesztőgárda annak Steam-oldalán, ha pedig az előző bekezdés nem győzött meg arról, hogy érdemes-e esélyt adni ennek a 15 eurós indie címnek, úgy ezek végképp nem fognak. A legtöbb probléma a trailer videóval van: a felvételek ugyanis igen alacsony FPS-számmal futnak, helyenként a videó is megakad nagyon rövid időre. Az ember szemét pedig szinte azonnal kiszúrja a jobb alsó sarokban a vágóprogram vízjele, mely az egész videót végigkíséri. Az első néhány másodpercben ráadásul még azt is lehetett látni, ahogy a játék közben a tesztelő lejjebb halkítja a felvételt. A videó itt megtekinthető (ez a játék Steam-oldaláról került beágyazásra):

fejlesztőgárda több fotót is mellékelt a játékhoz, melyek már sokkal hangulatosabbak lettek, az egyiknél viszont kicsit komikusan hatott a jobb alsó sarokban található „Aktiválja a Windows-t" feliratot.

A kép forrása: Heart of a Warrior Steam-oldala

Összességében azonban sem lehúzni, sem pedig rosszat nem szeretnénk mondani a játékról. Az ismertető alapján a történet még egész érdekesnek is mondható, és ha eltekintünk a videó minőségétől, a látott játékmenet alapján akár egy esélyt is megérdemelne kipróbálni, azonban ez egy jó példa lehet arra, hogy hogyan nem szabad bemutatni egy videojátékot a nagyközönségnek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!