Kiket érdemes hozni, ha továbbfejlesztenétek a ranked repertoárotokat!

Cikksorozatunkban összeszedtük a legjobb League of Legends hősöket rangsorolt játékhoz!

Korábban összeszedtünk pár olyan tanácsot, amivel effektívebben tudtok neki fogni a szezonnak, cikksorozatunkban azon hősökről készítettünk összeállítást, akik segíthetnek ennek megvalósításában.

Mielőtt bemutatnánk a karaktereket fontos tisztázni azt, hogy a meta változásával mennyire nagy diverzitás fordulhat elő bármely ösvényen. Leginkább három alkategóriába lehet besorolni a hősöket és ezen listázás alapján szedtük össze a tizenötös listát.

Felső ösvény

Itt fordul elő a legnagyobb diverzitás a karakterek között, azért is mert a változások ezen ösvényre hatnak a legjobban. A mai részben a Carry kategóriájára hoztunk egy remek ellen választ, aki nem mást mint Jax.

Jax

Az oldalsó ösvényeken a párbajozó képessége és előrenyomulása utánozhatatlan. Jax ugrásának köszönhetően a hatótávolság csökkentése és a biztonságos menekülés is egy képességében testesül meg.A Felerősítés bónusz sebzéssel és alaptamádas újraindítással is felruházza. Végül, de nem utolsó sorban az Ellen Csapást, a League of Legends legerősebb képességei között tartják számon. Jax hatos szint után pajzzsal és varázsellenálással látja el magát, ezt összepárosítva a passzívval ami alap támadási sebességet ad számára minden párbajt sikeresen nyer, még akár hátrányból is.

Dzsungel

Sorozatunk első részében a kontroll dzsungel stílust mutatjuk be, ezen típus képes a neutrális objektívek körül megteremteni csapatának az előnyt a karakterek adottságainak köszönhetően. Remekül tudnak rajtaütésekre reagálni és a szurdok bizonyos zónáit uralni.

Nunu és Willump

Nunu azon felül, hogy remekül támogatja csapatát a passzívjából adódóan, biztosítani tudja a sárkányok megszerzését harapásának köszönhetően. Hatalmas hó labdáját gurítva gyorsan ér oda a térkép bármely pontjára így a rajtaütésekre remekül válaszol. Végső képességével lezárja a bejáratokat ahol a másik csapat érkezése várható. Folyamatosan képes valaki nyakára ragadni a csapat harcok során, így kiváló hősként alkalmazható alacsonyabb szinteken. 

Középső Ösvény

Ezen ösvényen is rengeteg megközelítésben választhatjuk meg azt a hőst akivel fejlődni szeretnénk, végső soron a leggyakoribb választás egy olyan karakterre esik, amit könnyű játszani, egyszerü kombókkal rendelkezik, végtelenségig képes skálázódni a mérkőzés folyamán és hátrányból is hasznos maradhat, a hős akire ezen leírás illik nem mást mint, Veigar. 

Veigar

Veigar passzívja lehetővé teszi számára azt, hogy a mérkőzés egészében erősödhessen és egy képességgel is képes eltávolítani egy törékenyebb karaktert. Általánosságban elmondható a hősről, hogy remek terület kontrollal rendelkezik a korai és középső szakaszban is. Veigar remek választás új játékosok és macro zsenik számára egyaránt. A célunk ezen karakterrel a jelzők begyüjtése anélkül, hogy feláldoznánk az ösvényünket amennyiben ez sikeres a játék középső szakaszában könnyedén találjuk meg az összhangot a csapattársainkkal.

Alsó ösvény

Az alsó ösvényre térve rengeteg lövész tökéletes jelölt lehet, viszont mit sem érne ez a lista ha nem kerülne rá Vayne, ezért kezdjük vele.

Vayne

Vayne az ideális rangsorolt szörnyeteg aki biztosítja a végső szakaszát a mérkőzéseknek. Kevés olyan lehetőség van a mérkőzések során amit egy remek Vayne játékos ne oldana meg, több száz mérkőzés után már nem a csapatunk teljesítménye fogja meghatározni a győzelmet vagy a vereséget hanem az, hogy mennyit hibázunk a karakterünkkel. A képességei remekül illenek be a rangsorolt környezetbe, hiszen képesek bármely hőst lebontani még akkor is, ha rengeteg defenzívitással rendelkezik, ezenfelül képességei lehetővé teszik, hogy üldözze, elkerülje, újra pozicionálja magát a kulcsfontosságú pillanatokban. 

Támogató

Végül a támogatókhoz értünk, itt is 3 játék stílust különböztethetünk meg. Az első ilyen a Enchanter kategória. Ezen karakterek gyógyítani, pajzzsal ellátni és erősíteni képesek a szövetségeseiket. Az ideális támogató ezen kategórián belül nem választ mást mint, Lulut.

Lulu

Lulu hihetetlen mennyiségű pajzzsal és erősítéssel képes ellátni a csapattársait. Ami különlegessé teszi a többi Enchanter kategóriájú támogatótól az, hogy képességének nagy része az ellenfelekre is használható. Pix segítségével rálátást és sebzést okozhatunk, csapattársai gyorsítása helyett pedig átalakítja az ellenfeleket a harc során. A Vadon Szava a végső képességek listáján magasan vezeti a leghasznosabb titulust.

A legtöbb karakter ezen listán úgy került kiválasztásra, hogy hasznossága mellett rendelkezik egy olyan tanulási görbével aminek köszönhetően jutalmazza a játékost, az alapján minél több időt fektett be egy-egy karakter elsajátításával. Cikksorozatunk következő részében öt új karaktert mutatunk majd be öt új játék stílusban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!