8 éve jelentették be, idén végre megjelenhet a Dead Island 2

8 éve jelentették be, idén végre megjelenhet a Dead Island 2

A fejlesztőkhöz közeli forrás állítja azt, hogy jól állnak a munkával.

Elég sokat kell visszalapoznunk a naptárban, ha a Dead Island 2 bejelentésének idejét keressük: a 2014-es E3-on osztották meg a játék előzetesét a fejlesztők, amellyel fel is csigázták a rajongókat. Azóta viszont kevés, és néha ellentmondásos információ látott napvilágot a játékról, hol arról olvashattunk, hogy mégsem készül el, míg máskor pedig az a hír érkezett, hogy a munka továbbra is folyamatban van.

Pár npaja újabb információkat osztott meg Tom Henderson egy YouTube-videóban. Állítása szerint beszélt több, a játék fejlesztésében tevékeny szerepet vállaló személlyel is beszélt, akik mind arról biztosították őt, hogy jelenleg is folyamatban van a munka.

„Akikkel beszéltem, mind azt mondták, hogy jó állapotban van a játék, hamarosan pedig be is jelenthetik egy játékmenet-előzetessel. A megjelenési dátum valamikor 2022 utolsó hónapjaiban várható, amely legfeljebb akkor csúszhat el, ha komoly problémák adódnak időközben." - mondta a videóban.

Henderson a játékmenetről is beszélt egy keveset.

„Egy repülőn indul a történet, itt tör ki a zombi-apokalipszis. A repülő lezuhan Hollywoodban, amelyet túlélsz, de ezután már a földön kell ezt megtenned."

A játékot eredetileg a Yager Development kezdte el fejleszteni, később átvette tőlük a munkát a Sumo Digital. 2019-ben a Dambuster folytatta tovább, azóta pedig náluk is van a projekt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!