Egyre több VR-baleset éri a játékosokat

Egyre több VR-baleset éri a játékosokat

Ahogy terjednek a VR-szemüvegek, úgy növekszik a velük kapcsolatos balesetek száma is.

A 2006-ban megjelent Nintendo Wii használata során keletkezett súlyos károk visszatekintve furcsának tűnhetnek, de a VR-szemüvegeknek köszönhetően ez az időszak visszatérni látszik. Az eszközök terjedésének hála egyre több olyan baleset történik, ami a nem megfelelő használatból adódik. Ezek gyakran felvételre is kerülnek, és hatalmas pályát futnak be az interneten.

Az Egyesült Királyság biztosítótársasága, az Aviva azt állítja, hogy 2021-ben 31%-kal nőtt a VR-headsetek otthoni használatával kapcsolatos követelések száma. Az esetek többségében a tévékészülék vagy valamely közeli értéktárgy tönkretétele történt, míg az illető játszott. A vállalat szerint a hasonló esetek száma továbbra is nőni fog, arányosan a készülék terjedésével.

A VR-szemüvegek használata előtt fontos néhány dologra ügyelni, hogy elkerüljük a baleseteket. Figyeljünk arra, hogy meglegyen a kellő tér a környezetünkben. A közelből érdemes elvinni a felborításra és széttörésre alkalmas tárgyakat, mert nem lesznek biztonságban, miközben a külvilágtól elszakadva két kézzel hadonászunk. Hasznos észben tartani, hogy ez nem a valóság, ezért nem célszerű túlzott mozdulatokat tenni, esetleg fejest ugrani, mert ezekkel kikerülhetünk az általunk kialakított biztonságos zónából.

Egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy egy általunk kedves tárgy tönkretételével a játékunk szomorú véget érjen, nem is beszélve a testi épségünkről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!