Barbie és Hot Wheels stílusú PC-ből épített gaming gépet egy YouTuber

Barbie és Hot Wheels stílusú PC-ből épített gaming gépet egy YouTuber

A YouTuber összesen kilenc ilyen gépet használt fel arra, hogy megvalósítsa terveit, erről pedig egy videót is megosztott az interneten.

Több, olykor vad ötletének megvalósításáról számolt már be a múltban Shank Mods egy-egy YouTube-videójában. Többek között Switch joyokká módosított GameCube kontrollereket is alakított már át a YouTuber, aki legújabb projektjében több, előre megépített Barbie és Hot Wheels stílusú PC-t is felhasználva épített meg egy gaming számítógépet.

Még a 90-es években dobtak piacra több olyan számítógépet, melyeket legtöbbször kisgyerekeknek gyártottak, és valamilyen márkajelzéssel is elláttak. Ezek az eszközök nem voltak túlságosan bonyolultak, például különböző kifestő programokkal lehetett rajtuk szórakozni, a kifestők témái pedig megegyeztek a számítógépen látható márkával. Ilyenek voltak a fent említett Barbie és Hot Wheels stílusú gépek is, amelyekhez általában mellékeltek monitort, billentyűzetet, egeret és hangszórót is. Ellenben az is igaz volt ezekre az eszközökre, hogy az alkatrészei nem bizonyultak túlságosan megbízhatónak, viszonylag sok hibásodott meg közülük. Nem is volt hosszú életű a projekt, az ötletgazda Patriot Computer hamar abbahagyta ezen gépek gyártását.

Azóta viszont főleg a gyűjtők körében tettek szert nagy népszerűségre a számítógépek, ez keltette fel Shank Mods figyelmét is. Már az elején úgy tűnt, hogy ez egy halálra ítélt projekt lesz, ugyanis a hirtelen megnövekedett érdeklődés miatt a tulajdonosok jóval többet is kértek el az eszközökért, egy szponzor azonban kisegítette őt. Innentől pedig nem volt megállás: Shank több erős alkatrésszel szerelte fel a gépeket, mindegyik kapott egy-egy AMD Ryzen 5 5950X processzort és Nvidia RTX 3060-as videokártyát is. A következő probléma a hűtés volt, a műanyag gépház ugyanis minden, csak épp nem a legszerencsésebb ekkora hőhatások kitételéhez, így nem kevés hűtővel is szerelte fel a gépeket, amelyek hőmérsékleti problémái ezzel meg is oldódtak (igaz, a sok hűtés miatt elképesztően nagy zajt is csapott a gép).

Az összeszerelés után pedig nem maradt más, mint egy több monitoros felállást kialakítani a gépekből, így próbálta ki 3072x768-as felbontáson többek között a Minecraftot is. A szerelés menetéről és a gépek kipróbálásáról egy videót is megosztott YouTube-csatornáján, mely alább megtekinthető:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!