CS:GO: V4-es egyetemi bajnokságon szurkolhatunk a hétvégén

CS:GO: V4-es egyetemi bajnokságon szurkolhatunk a hétvégén

Hajrá Óbudai Egyetem eSport Csapat!

Ha valóban népszerűsíteni, fejleszteni szeretnénk az e-sportot, akkor az alapokkal kell kezdnei. A játékosok zöme nem születik az IEM Katowice szintjére, az amatőr és félprofi csapatok ugyanakkor pontosan akkor elismerést és figyelmet érdemelnek, mint a csúcstartó társaik. Kitartásaukkal és szorgalmukkal sokaknak jelenthetnek követendő példát. Így gondolják ezt visegrádi négyek is.

Nagy a készülődés az Óbudai Egyetem eSport csapatának háza táján. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) a V4 országainak e-sport szövetségeivel karöltve egyetemi bajnokságot szervez, melynek keretében az Óbudai Egyetem CS:GO-csapata kapott részvételi lehetőséget, mint a HUNESZ együttműködő partnere.

Magyarországot Bak Máté, Bagossy Joel, Kancsal Márk, Kurta Dániel, és Pintér Martin képviselik a visegrádi négyek hétvégi, regionális V4 bajnokságán! Ez már önmagában is hatalmas eredmény, még egyik játékosunknak sem volt ugyanis lehetősége ilyen szintű megmérettetésen részt venni, de mint mondták, szeretnék a legjobb formájukat hozni, a rajongók előtt bizonyítani. Természetesen nem maradunk le a srácok mérkőzéseiről sem. Tartsatok velünk szombaton, szurkoljunk együtt az Óbudai Egyetem győzelemre elszánt csapatának február 19-én, délután 15 órától az esport4tv Twitch csatornán.

A csapattal a napokban tudtunk beszélgetni.

Hogyan készültök a versenyre?

Bak Máté: „Első sorban FACEIT mecsekkel próbálunk gyakorolni, hogy megismerjük egymást játékát. Mellette különböző taktikákat használunk, illetve találunk ki, és természetesen egyénileg is próbálunk gyakorolni, ahogy időnk engedi."

Kancsal Márk: „Többen is hosszabb kihagyás után kezdtük újra játszani, ezért egyénileg is készülünk az aim fejlesztésével és a különböző lineupok újratanulásával. Csapat szinten pedig a különböző taktikák kitalálása és gyakorlása az elsődleges, ezen kívül az egymás játékstílusára való ráhangolódás a fontos, leginkább FACEIT meccsek segítségével."

Milyen érzés, hogy az Egyetemet, Magyarországot képviselhetitek?

Kurta Dániel: „Nagy megtiszteltetés, de egyben nagy teher is. Remélhetőleg nem fogunk leblokkolni, hanem ez az izgalom megadja azt a plusz löketet, amire szükségünk lesz."

Milyen személyes elvárásokkal indultok?

Bagossy Joel: „Személyes elvárás hogy tudjunk csapat szinten játszani és, hogy jó hangulatban teljen a rendezvény."

Milyen eredményre, helyezésre számítotok?

Pintér Martin: „Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfeleink tapasztaltabbak, akár nagyobb nemzetközi versenytapasztalattal is rendelkeznek. Természetesen ezek tudatában is a lehető legjobb formánkat próbáljuk majd nyújtani és próbálunk meglepetéseket okozni. Mindezek ellenére, nem érzem reálisnak, hogy a döntőbe jussunk, de mindenképpen ezért küzdünk majd."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!