IEM Katowice: Jön a torzsi vs ZywOo párharc!

IEM Katowice: Jön a torzsi vs ZywOo párharc!

Pazar teljesítmény ez a fiatal magyar játékostól és még csak most jön a java!

Több, mint ezer torzsi szurkoló gyűlt össze tegnap este az esport1tv Twitch csatornán és akkor még nem is beszéltük a magyar játékos egyre nagyobb külföldi rajongótáboráról. A szurkolók biztatásának és persze torzsi rendíthetetlen játékának meg is lett az eredménye, a MOUZ izgalmas meccsen szerezte meg a továbbjutáshoz szükséges győzelmet.

Ellenfelük az Entropiq csapata volt, az az orosz alakulat, amelyik Budapestet is megjárta tavaly a V4 Future Sports Festivalon és amelyik akkor a döntőig a menetelt. Nos, a katowicei döntőtől kénytelen voltak elbúcsúzni, bár Vertigo szorosra sikerült, a MOUZ így is maga mögé utasította az Entropiqot.

Ráadásul úgy, hogy közel sem volt hibátlan a játékuk. Ez főleg Vertigón volt látható. Bár saját maguk választották a pályát, nyögvenyelősen mentek a körök, könnyedén össze tudták zavarni az oroszok torzsiékat, arról nem is beszélve, hogy NBK mintha fent sem lett volna a szerveren. Az egy dolog, hogy minössze 5 fraggel zárta a pályát, de amellett szinte semmilyen ráhatása sem volt a körökre, pusztán azt tudta infózni, ha már bement a B.

forrás: twitter.com/ESLCS

A pálya legvégére kezdte összekapni magát, végre jól használta a társaival felállított crossfire helyzeteket, segítette a többieket a gránátjaival. Szoros, 16-14-es MOUZ győzelemmel zárult Vertigo, ami után már nem engedték el a továbbjutást. Ancientre érkeztek a csapatok, ahol hiába volt közel 30 lejátszott pálya után is több, mint 80%-os győzelmi aránya az oroszoknak, a MOUZ ellen labdába sem tudtak rúgni. 

JDC és torzsi, az NXT-s srácok a hátukon cipelték a csapatot, ketten együtt 53-mat pakoltak az Entropiqra a második pályán, ami viszonylag gyorsan, fölényes, 16-6-os MOUZ győzelemmel zárult. 2-0-ra nyertek torzsiék, ezzel pedig belőtték magukat a 2022-es IEM Katowice Main Stage szakaszába, a legjobb 16 közé.

A Main Stage sorsolást is lezavarták tegnap este. Bár ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél, a MOUZ még így is a nehezebbik halmazból kapott vetélytársat. A legjobb 16 között elsőként a Vitality csapatát fogadhatják, ami nem lesz egy könnyű meccs, ellenben roppant izgalmas lesz látni a torzsi vs ZywOo párharcokat.

Az IEM Katowice Play-In továbbjutói:

  • OG
  • Astralis
  • FaZe
  • CPH Flames
  • MOUZ
  • NiP
  • Fnatic
  • ENCE

Az IEM Katowice mai menetrendje az esport1tv-n:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!