IEM Katowice: 103 körös, maratoni meccsen csapott össze a MOUZ és a Vitality

IEM Katowice: 103 körös, maratoni meccsen csapott össze a MOUZ és a Vitality

Az utolsó pillanatokban úszott el a győzelem, akárcsak a FaZe ellen, de még mindig játékban van a MOUZ!

Rég volt már olyan izgalmas versenye a CS:GO-nak, mint a 2022-es IEM Katowice. Már a BLAST Premier Spring Groups alatt is látni lehetett, hogy az új cserék alaposan felrázták a mezőnyt, de ott még sok volt a Bo1 és nem volt túl hosszú a résztvevők listája sem. Katowicében viszont 24 csapat vágott neki a versenynek és eddig nem panaszkodhatunk, minden találkozó rendkívül izgalmas volt eddig és még csak most jön a java.

Tegnap a Vitality és a MOUZ összecsapása vonzotta a legtöbb érdeklődöt. Ami egy sokak szemében könnyű Vitality győzelemnek tűnt, az végül egy roppant izgalmas, szoros mérkőzéssé alakult. Nekünk magyaroknak pedig különösen jó volt látni, hogy torzsi olyan játékosokkal veszi fel a versenyt, mint a Major győztes ex-Astralisos dupreeh és Magisk, vagy mint 2019 és 2020 legjobb játékosa, ZywOo.

A gondot ismét Vertigo okozta, akárcsak az Entropiq ellen. Persze sokkal jobban működött már a MOUZ a pályán, NBK is megtalálta hogyan kell a szerverre csatalkozni, de a Vitality nem egy rossz Vertigo-csapat. Készséggel be is bizonyították ezt tegnap, ZywOo 42-t és dupreeh 40-et pakolt. Torzsiék viszont állták a sarat. Hiába volt több frag a francia-dán oldalon, az összhang, a csapatjáték, egymás támogatása erősebb volt a MOUZ-nál. Ez sem volt azonban elég a győzelemhez.

Vertigót a második hosszabbításban veszítették el dexterék, a legnagyobb meglepetés viszont csak ezután jött. Dupreeh és ZywOo is eleget lőtt Vertigón, úgy gondolták Infernón másra hagyják ezt a feladatot, de nem működött. Irgalmatlanul és kivétel nélkül, mindig eredményesen dörrent a második pályán a magyar AWP. Torzsi 34-be lőtte magát, ráadásul meg tudták nyerni ellenfelük választását, 19-17-es MOUZ győzelemmel ért véget a pálya.

Nuke-ra viszont elfogyott a lendület. Az sem segített, hogy bár népszerű és jó pálya Nuke, nem decidernek való. Annyira kétélű, annyira sokszor vannak előnyben a játékosok a CT oldalon, hogy egy apró hiba is végzetes lehet. Remek első pálya Nuke, remek második pálya Nuke, de csapnivaló harmadik.

Ezt láttuk tegnap is. A Vitality dominálta az első félidőt, egyetlen egy támadó kört engedtek torzsiéknak. A térfélcsere után NBK-ék megpróbálták még menteni a menthetőt, össze is jött néhány szépítő kör, de megfordítani már nem tudták a meccset. 16-10-es Vitality győzelemmel ért véget Nuke, vagyis a MOUZ kikapott 1:2-es arányban.

A kieséstől azonban még messze vannak. Ma is szerverre lépnek torzsiék, ellenfelük az OG lesz. A tegnapi Vitality után pedig koránt sem tűnnek nagy falatnak nexáék.

Az IEM Katowice mai menetrendje az esport1tv-n:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!