Sycrone: „Torzsi esetében nem is volt kérdés, hogy felhozzuk-e

Sycrone: „Torzsi esetében nem is volt kérdés, hogy felhozzuk-e"

A MOUZ edzője mesélt a jelenlegi csapatról, játékosairól és terveikről is.

Tegnap már harmadik győzelmét gyűjtötte Katowicében a MOUZ-csapata. Ezzel már a legjobb 12 között vannak és még mindig előre vezethet az útjuk. Legközelebb a NiP/VP-játékosait fogadják, ami őszintén szólva, nem tűnik egy megnyerhetetlen meccsnek. Hibára viszont már nincs lehetőségük, az alsó ágról kiesnek a vesztesek.

Reméljük, hogy a MOUZ-ra nem ez vár a folytatásban. Eddig remekül muzsikál az új csapat, ahol többek között az edzőt is lecserélték. Akárcsak torzsit, sycrone-t is a MOUZ NXT-ből emelték fel, eddig pedig hibátlan a munkája. A dán származású edzővel a cbyersport.pl beszélgetett még a katowicei verseny előtt. Az interjú legizgalmasabb részeit válogattuk nektek össze.

Néhány hónapja kezdted el edzői karriered. Mit tanultál azóta és miben szeretnél még fejlődni?

„Hat hónapot töltöttem eddig az NXT-nél és egy hónapja vagyok körülbelül itt. Az NXT olyan volt, mint amihez előtte hozzászoktam, hiszen azelőtt évekig voltam IGL. Nem sokban különbözik a két szerepkör. Itt a nagy MOUZ-nál más a helyzet, a játékosok egy részének nagyobb tapasztalata van, nekem pedig többet kell tanulnom. Másabb a játék ezen a szinten, ehhez pedig még hozzá kell szoknom. Sokkal több alapkört játszunk például, mint az alsóbb kategóriákban."

Nehéz volt búcsút inteni az NXT-csapatának?

„A legnehezebb az volt, hogy tudtam, ha elmegyek, akkor edző nélkül maradnak az NXT-s srácok. Sok időt töltöttem azzal, hogy helyettesítést találjak számukra. Nem akartam őket olyannal hagyni, akiben nem bízom meg teljesen, szerencsére TOBIZ a lehető legjobb választás volt. Ettől függetlenül nehéz volt őket elhagyni, összebarátkoztunk és remek volt az összhang a csapatban. Mindig büszkén nézem őket játszani azóta is."

Bevontak téged is az új felállás építésébe? Gondolok itt például torzsi vagy NBK érkezésére.

„Tavaly a csapat egyik legnagyobb hiányossága az volt, hogy nem volt aki támogassa dextert. Talán nem volt elég tapasztalat a szerveren. Persze ropz már évek óta űzi az ipart, de ő nem az az irányítós fajta. NBK viszont igen, még a szerveren kívül is. Nekünk pont erre volt szükségünk, tapasztalatra. Mellettük pedig olyan fiatal tehetségeink vannak, mint frozen vagy torzsi. Torzsi esetében nem is volt kérdés, hogy felhozzuk-e a nagy csapatba, kitűnően játszott az NXT-ben, tudtam, hogy erre is képes."

Igen, ma már mi is látjuk.

„Remekül játszik, már az edzéseinken is látható volt. Remekül teljesített nagy csapatok ellen is, biztos voltam benne, hogy ugyanazt tudja majd nyújtani a MOUZ-ban is."

Gondolkoztok más NXT-játékos előléptetésén is?

„Jelenleg nem. Persze remek játékosok vannak az NXT-ben, de most megléptünk éppen annyi cserét, amennyit kellett. Nem látom szükségét többnek. Most esélyt kap ez a csapat, látni szeretnénk mire képesek. Persze sok akadály előtt állnak, de ezekből tanulhat majd igazán."

Milyen tervekkel érkeztetek Katowicébe? Beugróval játszotok, milyen elvárásaitok vannak?

„Meglátjuk mi lesz. A gyakorlások jól mentek, de nem voltak túlzott elvárásaink. Minden héten fejlődünk, mindenki remekül dolgozik, minden nap a határokat feszegetjük. Ez az első versenyünk, szóval nagy elvárásaink nincsenek, de a Play-Inből ki szeretnénk jutni. A cél az, hogy minél több jó meccset játszunk."

Az IEM Katowice meccseit élőben követheted az esport1tv Twitch csatornán és az Esport1 beépített, pontgyűjtő felületén is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!