IEM Katowice: Szerinted melyik csapat lesz a végső győztes?

IEM Katowice: Szerinted melyik csapat lesz a végső győztes?

Hat csapat van még játékban, de csak egy örülhet majd vasárnap este.

Még három nap és folytatódik a 2022-es IEM Katowice, ráadásul LAN-on, több ezres közönség előtt. A rájátszásba csak a NaVi, a Heroic, a VP, a FaZe, a Gambit és a G2 jutottak be, közülük kerül majd ki a végső győztes. De vajon melyik csapat lesz az?

Az én titkos favoritom a Heroic. Rengeteget beszéltünk a 2022-es cserékről, ám a Heroic nem változtatott a felállásán. Ez nagy előny lehet, ahogy az is, hogy nem voltak ott a BLAST Premier Spring Groups állomásán és Katowicében is csak maroknyi meccsük volt, akkor sem feltétlen a legerősebb ellenfelekkel szemben. Eddig fölényes győzelmeket arattak, de jó eséllyel még közel sem pörögtek 100%-on. A legerősebb formájukat a legjobbak ellen tartogatják, erre pedig most lesz szükségük. Első ellenfelük a FaZe vs Gambit negyeddöntő győztese lesz, egy eddig csak tartalékon játszó Heroic pedig mindkettőt könnyedén verheti.

Munkatásaimat is kifaggatam a saját véleményükről. Jöjjenek most az Esport1 egyik szerkesztőjének, valamint az Esport1 TV három kommentátorának tippjei.

K1smagyar

„Szerintem a G2 abszolút formában van most és ezt nem azért mondom, mert nagy kedvencem a csapat, hanem azért, mert Aleksib és m0nesy érkezése egy óriási vérfrissítést jelentett az ötösnek. Hiába van velük egy ágon a világelső NaVi is, szerintem simán okozhatnak meglepetést. Ha már meglepetés, a FaZe is képes lehet meghúzni a váratlant. Ropz is abszolút kellemes csalódás volt az új környezetben, véleményem szerint képesek lesznek megszorongatni, akár legyőzni a Gambitet."

tbr

„Én mondok egy merészet, szerintem a Virtus.pro megnyerheti az egész versenyt. Oké, tudom: körönként fizetik őket meg JAME TIME. De Katowicében eddig igencsak meggyőzőek voltak, egyedül a Heroic fogott ki rajtuk (ők mondjuk nagyon), egyénileg és csapatként is hosszú ideje talán a legjobb formájukban játszanak. Azt viszont leszögezném, hogy ez inkább egy dark horse pick, nem gondolom, hogy az új (tavalyi) NAVI áll előttünk. A döntőbejutás nem lehetetlen, először a G2-t kell elkapni hozzá, akiknek azért voltak szoros meccseik és az alsó ágon még az Astralis is rájuk ijesztett, a NAVI pedig idén elég felemás képet mutat az erősebb csapatokkal szemben, miközben történelmileg nehezebben veszik fel a fonalat CIS csapatok ellen. Fontos faktor lesz a LAN környezet is, a NAVI itt jellemzően erős, de ha valaki meglepetésre képes most, az a VP Yekindarral és Jame-mel az élen. A döntőben szerintem a Heroickal találkozhatnak, ők a másik nagyon jó csapat itt és most. Parázs visszavágó lenne ez a Spodekben."

leskisson

„Termeszetesen nagyon remelem, hogy a G2 fogja megnyerni a trófeát Katowicében, de egyáltalán nem lesz könnyű dolguk. Kapásból a VP egy eléggé nehezen sebezhető csapat, jelenleg úgy érzem, hogy könnyebb lehet a NAVI-t elkapni az elődöntőben, mint a VP-t a legjobb 6 között. A döntő másik résztvevője szerintem a Heroic lesz, ők végig stabil formát hoztak, talán most a dánok a legstabilabbak. Szóval egy G2/NAVI vs Heroic döntőt várok, és ha a NAVI döntőbe is jut, nem ők fogják azt megnyerni, bárki is legyen végül az ellenfél a másik ágról."

Shane

Alsó ág

Virtus.pro

„Katowice rájátszástól nagyon szoros összecsapásokra lehet szerintem számítani, habár a Virtus.pro az egyik leggyengébb szálon jutott el idáig és a CPH, illetve a számomra nem annyira erős NIP ellen tudott 2-0 és 2-1-re győzni. Engem még ez a csapat nem győzött meg és ezért is gondolom hogy a már bizonyított G2 fog kijönni ebből a negyeddöntőből győztesen."

G2

„Niko mellé végre szerintem megérkezett a tökéletes csapat, ami segíti az elképesztő munkáját, és ezt tökéletesen alátámasztja az is, hogy az IEM katowice során eddig ő a legeredményesebb játékos a mezőnyben. Még az olyan AWP sztárokat, mint s1mple és zywoo, is megelőzte, 1.65-ös ratinget pakolt le 11 map alat,t ami teljesen elképesztő. Fixen a negyeddöntőbe várom a G2-t.

Így egy NAVI G2 elődöntöre számítok, mivel a NAVI iszonyatosan kilengő teljesítménnyel bír, szerintem megmondhatatlan hogy ebből az összecsapásból ki fog a döntőbe jutni."

Felső ág

Faze

„Gambit vs Faze a negyeddöntőnk, ahol ropz érkezése után egyértelműen megnőtt az egyéni tűzerő a FaZe-ben. A néha talán túlságosan is erre építő csapat, még akár meg is lepheti az orosz többségű brigádot."

Gambit

„Gambit a CPH elleni mérkőzés óta megint felkötötte a gatyát és azóta igazából visszatért a tavalyi évközepén látott Gambit. Ennek ellenére nem gondolom hogy egy sima győzelemre számíthatunk az oldalukról. Mindenképpen egy nagyon brutális péntek esti összecsapás lesz, ami szerintem nagy valószínűséggel deciderre is el fog húzódni."

Heroic

„Heroic már az elődöntőből várja a gambit vs FaZe győztesét, Bárki nyerjen azon a meccsen, nagyon nehéz dolguk lesz hiszen a Heroic megint nagyon jó formát mutat, hosszú kihagyás után is nagyon felkészülten érkeztek, és megmerem kockáztatni, hogy könnyedén akár még az egész tornát is behúzhatják. Remek formában vannak, mind csapatosan mind egyénileg. Már a main stage alatt is megmutatta a dán ötös hogy piszok kemények. Az OG-t 2-1-re és a Vityalityt 2-0-ra verték és a VP-t is 2-0-val küldték alsó ágra. Brutális teljesítmény nagyon jó tűzerő és jó csapatjáték."

Végjáték

„Személyszerint Heroic/Navi vagy Heroic/G2 döntőre számítok, ez igazából a NAVI-n múlik majd. Hiszen azért valljuk be, ebben az évben igencsak egy bugdácsoló NAVI-hoz van szerencsénk és ebben a G2-ban simán benne lehet a győzelem a világelső CIS-alakualt ellen is."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz a végső győztes?

  • 0 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 25 %
  • 0 %