Fuck The War - A This War of Mine alkotói reagáltak az ukrán eseményekre

Fuck The War - A This War of Mine alkotói reagáltak az ukrán eseményekre

Sajnos ismét eljöhet egy olyan háború, ami inspirációként szolgálhat egy ilyen játékhoz.

Az utóbbi évek talán egy legrendhagyóbb játéka volt az 11 bit studios remeke, a This War of Mine. Az egész indie projektként indult és a készítők elmondása alapján a mechanikát, a kinézetet, az atmoszférát és persze a szereplőket a boszniai háború inspirálta. Az egész bemutatta, hogy a civilek miként próbáltak elbújni, túlélni és gyakorlatilag létezni a háború sújtotta Pogoren városában. Az egész egy nagyon egyedi és hiper realisztikus látószögből mutatta be, hogy civilként mit is jelentenek a borzalmak.

Sajnos a mostani helyzetben ismét olyan helyzetben vagyunk, hogy megelevenedhet az alkotók víziója és Kijev veheti át az ostromlott város szerepét. Ezzel kapcsolatban az 11 bit is megosztotta a véleményét:

Röviden, a stúdió elítéli, ami éppen történik Ukrajnában. Illetve a legfontosabb, hogy a következő egy hétben, aki megveszi a játékot vagy akármilyen DLC-t, az abból befolyó összeg, teljes egészében az ukrán Vöröskereszt rendelkezésére áll és arra szolgál majd, hogy a támogassa a háború civil áldozatait. Ha valaha is gondolkodtatok azon, hogy behúzzátok a játékot, most lehet a legjobb ideje. Az egész nagyon sötét, sokszor depresszív, de a mechanikája nagyon érdekes és vannak benne gyönyörű pillanatok, amikor az ember azt tudja mondani, hogy a sok szürkeség között is megérte végigpörgetni.

#FuckTheWar

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!