Még csak béta a Diablo Immortal, de máris tele van mikrotranzakciókkal

Még csak béta a Diablo Immortal, de máris tele van mikrotranzakciókkal

A rajongók aggodalmaira reagál ezzel a fejlesztőgárda.

Véget ért a Diablo Immortal béta időszaka, amely a Blizzard első mobiltelefonos játéka lenne. A béta után több változtatást is megígért a Blizzard, a játékosok visszajelzései alapján, amelyek közül az egyik a mikrotranzakciók rendszere lenne – azé, amely a videojátékos ipar egyik legvitatottabb témája.

A játékosok ugyanis konkrétan pay-to-winnek titulálták a Diablo Immortalt a mikrotranzakciók miatt. Amíg a legtöbben jó vételnek tartották a battle passt, más itemekről (mint a Boon of Plenty, vagy a Legendary Gems) már nem ez volt a vélemény.

„A célunk mindig is az volt, hogy hűek maradjunk a Diablo-sorozathoz, a démonok megöléséhez és a felszerelés összeszedéséhez, amely mindenki számára elérhető lenne független attól, hogy szeretnének-e pénzt költeni a játékosok, vagy nem" - írta a Blizzard egy blogbejegyzésben. „A vásárlás teljesen önkéntes, és nem kellene, hogy rontsa a játékélményt. Örülünk annak, hogy jó véleménnyel vannak a játékosok a Battle Passról, és többen találják úgy, hogy ár-érték arányban jó itemeket kapnak. Látjuk azonban, hogy a Boon of Plenty-t nem fogadták ilyen jól. Megvizsgáljuk, hogyan tudnánk ezen javítani."

A legvitatottabb tárgyak közé tartozott a Legendary Gems, amelyek akár egyedien is hathatnak a játékos erősségeire, nagy többségükhöz pedig pénzt is kell költeni. Tekintve, hogy ezek karakterekhez kötöttek, elég sokba is fájhat ez a játékosnak.

„Láttuk, hogy a béta során sokakból frusztrációt váltott ki a Legendary Gems, illetve annak a játékra gyakorolt hatása is. A visszajelzéseitek alapján sokatok úgy érezte, hogy ez arra kényszerített mindenkit, hogy egyetlen karakter mellett köteleződjenek el, ahelyett hogy több karakter között oszlana meg a figyelem. Dolgozunk ennek megoldásán, erről egy jövőbeli blogbejegyzésben fogunk beszámolni majd."

Kíváncsian várjuk, hogyan tudja majd a Blizzard ezt a problémát megoldani, addig mást pedig nem tudunk tenni, mint türelemmel várni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!