Még az idén megjelenhetnek az RTX 4000-szériás videokártyák?

Még az idén megjelenhetnek az RTX 4000-szériás videokártyák?

Megbízható forrásokra alapozza állításait az adatszivárogtató.

Egyértelműen a legerősebb kártyákat dobná a piacra az Nvidia, ha bejelentené és még a boltok polcaira is kerülnének a GeForce RTX 4000-szériás eszközök, azonban semmilyen hivatalos információ nem látott erről még napvilágot. Lehet, hogy ez nem marad így sokáig, egy nemrég felkapott pletyka alapján ugyanis idén szeptemberben megjelenhetnek ezek a kártyák.

Minderről egy Greymon55 felhasználónevű adatszivárogtató posztolt Twitteren, aki a korábban többször is osztott már meg olyan hírt, mely később valósnak bizonyult. Állítása szerint a Lovelace kódnevű kártyák közé tartozna az RTX 4090, RTX 4080 és az RTX 4070, melyek egyaránt a harmadik negyedév környékén jelenneének meg.

Hozzátette, hogy az elérhető készlet mennyiségével sem feltétlen lenne probléma, ugyanis az Nvidia 10 milliárd dollárt is hajlandó költeni arra, hogy biztosan legyen alkatrész az eszközök legyártásához.

Az RTX 4000-szériás kártyák egyértelműen a legjobb teljesítményt tennék elérhetővé a piacon, erre figyelmeztetett Greymon55 is, aki szerint „egy 1500W-os tápegység" a javasolt, illetve egy PCIe Gen 5-ös csatlakozóval felszerelt alaplap. Természetesen ezeket a híreket érdemes fenntartásokkal kezelni, míg nem maga az Nvidia jelent be bármit is a kártyákról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!