Pozicionálás az alsó ösvényen!

Pozicionálás az alsó ösvényen!

Az alsó ösvényen két szerepkörrel is találkozhatunk, viszont mi mindenképpen egy cikkben szeretnénk megemlíteni őket, hiszen nem ajánlatos külön választani a remekül működő duókat!

A Mágusok egyre elterjedtebbek az alsó ösvényen és pletykákat is hangoztatnak a Riot Games részéről, hogy egy különleges karakter is érkezik 2022-ben erre az ösvényre, mi most kifejezetten a Lövészeket vesszük nagyító alá.

Lövészek

A Lövészek tipikusan a front-to-back csapat harcosok, ez azt jelenti, hogy a frontvonalról kezdik az offenzívát és folyamatosan haladnak előre egészen addig, amíg nem találkoznak az ellenlábasukkal a túloldalon, egészen egyszerűen hangzik. A lövészek többnyire szeretnék kihasználni a távolsági előnyüket a csapat harcok során, ezzel biztonságos pozícióból osztva ki a lehető legnagyobb DPS mennyiségeket. Sok szituációban szükség lesz ezen DPS-re, hogy a hátsó sorokban elhelyezkedő ellenfeleket érje el, annak érdekében, hogy ez ráhatással legyen a mérkőzés kimenetelére. Ezeken a mérkőzéseken át kell gondolnunk rengeteg lehetőséget a megvalósítás érdekében, olyan mitikus tárgyak mint az Orkán vagy a Korona bizonyos karakterek esetében elég lehet arra, hogy hatotávolságon belülre érjenek. Ezenfelül az Őrangyal és a Selyemöv engedélyezheti az agresszívabban és pofátlanabb játékstílust a lövész számára.

Az ösvényen helyezkedés tekintetében – idézzük fel a középső ösvényes guide-ban leírtakat–, pozicionálás tekintetében ellentétes mozgás az ellenfél támogatójával szemben. A lövészek szeretnének minél nagyobb távolságot tartani az ellenfél támogatójával szemben, elkerülve ezzel a piszkálódás és kezdeményezés lehetőségét a végsőkig. Ha ezen feladat sikerül, próbáljunk meg lehetőségeket keresni arra, hogy az ellenfél lövészét zavarjuk a farmolásban. Ez könnyen megoldható, ha nagyobb hatótávolsággal rendelkezünk, a legjobb példa ilyen szituációkra egy Vayne vs. Caitlyn ösvény lehet, ahol Caitlyn piszkálódásával Vayne a kezdeti szakaszban teljesen tehetetlen, viszont a hatos szint meglépése után, egy remek szituációban büntethetővé válik Piltover Seriffje. 

Támogatók

Effektívitás szempontjából a támogatóknak lesz a legnagyobb szerepük az ösvény fázis kimenetelére, az esetek 90%-ban már csak a jelenlét rá hatással lehet az ellenfél cselekvéseire. Lényegtelen a támogató alosztálya, hiszen egy közös tematika az ami meghatározza a támogató játékmenetét, ez az ösvény közepének az irányítása, a középső falmélyedés őrszemmel és jelenlétünkkel biztosított irányítása megnyitja a tempo előnyt. A Mágusok és Enchanterek szabadon tudnak piszkálni, míg a Tankok és a Catcherek kezdeményezési lehetőségeket találhatnak, ezzel nyomás alá helyezve az ellenfeleket.

A csapat harcok során feladatkörük különböző lehet, az Enchanterek gyakran társulnak a legnagyobb sebzést kiosztó csapattárs mellé, felerősítve a DPS mennyiségét és biztonságot adnak a papírabb karakterek számára. A Tankok és Catcher hősök pedig, akár kezdeményezésben vagy az ellenfelük megállításában vállalnak szerepet. A Mágusok természetesen a legnagyobb piszkálódásban tudnak segíteni hasonlóan mintha középső ösvényes Artillery Mage-k lennének.

Így a cikksorozatunk végére is értünk, pár tipp minden ösvényre, ami tartalmazott specifikus karakter osztályokkal kapcsolatos információkat. Ezen tippek használata segíthet a felemelkedésben a League of Legends rangsorolt létrájának meghódításában, találkozzunk Challengerben!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!