LOL: Ez tudható LS távozása kapcsán

LOL: Ez tudható LS távozása kapcsán

Hatalmas felfordulást keltett LS váratlan távozása, a Cloud9 League Of Legends csapatától, egy héttel az eseményt követően összeszedtünk mindent, amit csak tudni lehet

A múlt héten mindenki izgatottan várta a következő fordulót az észak-amerikai, profi League of Legends bajnokságban, hiszen a Cloud9 csapata és edzője LS, izgalmasabbnál izgalmasabb hős választási fázisokat produkált és vitt sikerre. Ivern és Soraka középső ösvény és két Koreai tehetség Summit és Berserker elképesztő teljesítménye miatt volt hangos a stúdió. 

2022 Február 20.

12 perccel a következő mérkőzés előtt, a Cloud9 Twitter oldalán egy bejegyzést láthattak a rajongók azzal kapcsolatban, hogy a vezetőedzői pozícióban változás történt LS azonnali hatállyal kikerült a csapatból és a helyét a másodedző Max Waldo fogja betölteni a szezon hátralévő mérkőzésein.

A kérdések nagy része még továbbra is megválaszolatlan maradt és egy olyan pontra érkeztünk a szituáció kapcsán, ahol már ügyvédeket vontak bele mindkét fél részéről, viszont ne szaladjunk ennyire előre az időben!

Ki is pontosan LS?

Ha nem ismernétek LS személyét semmi gond, Nick "LS" De Cesare egy League of Legends edző, akinek a Twitch-közvetítésein több ezren szoktak okulni tanításaiból. A kompetitív játék iránt a szenvedélyét nem League of Legendsben kezdte, fiatal korában ismert Magic: The Gathering játékos volt és tradicionális játékokban is, mint a poker megmutatta tehetségét. Erős véleménnyel van mindig a LOL valódi metáját illetően és a közvetítéseinek köszönhetően nagy népszerűségre tett szert mint LCK, LPL, LCS és LEC Co-streamer. 

2021 December 2.

Ezen a napon került bejelentésre az új edzője a Cloud9 LOL-csapatának, egy nagyon ütős videóban mutatták meg, milyen célokkal és tervekkel érkezik LS a csapathoz. 

Ezután a csapat újjáépítésében hatalmas szerepet vállalt, Fudge a felső ösvényről átváltott a középsőre és a lehető legjobb gyakorló partnereket biztosította LS a játékos számára annak érdekében, hogy ne okozzon majd csalódást a tétmérkőzéseken. Summit és a T1 akadémiai lővésze Berserker érkeztek erősíteni a csapatot a tengerentúlról. 

2022 Január 14. - LCS Lock-in

Az LCS Lock-in egy erőfelmérő bajnokságként indult a hivatalos szezon előtt, itt még minden csapatnak alkalmi nyílt arra, hogy a végső gárdákat teszteljék és lejelentsék a Riot Games esport bizottsága felé. A Cloud9 3-4. megosztott helyen végzett, ezzel a csapat és a stábtagok is elégedettek voltak állításuk szerint, így semmilyen probléma nem alakult ki a szezon kezdeti fázisaiban. 

Az LCS Lock-in bajnokságát követően, elindult az alapszakasz, a Cloud9 első mérkőzésén Ivern középső ösvény került kiválasztásra és az ösvény fázist követően, eltiporták a Golden Guardians csapatát.

A második mérkőzésen Soraka középső ösvény került kiválasztásra, ami ismételten remek ötletnek bizonyult, viszont itt már szükség volt Berserker elképesztő tehetségére is a győzelem megszerzése érdekében.

A következő héten egy győzelem és egy vereség lett a Cloud9 mérlege, így 3-1 volt a tabellán a csapat és négyes holtversenyben álltak az első helyért, majd a következő héten minden összeomlott..

2022 Február 20-22.

LS elbocsátását követő napokban egy Youtube videóban Jack Etienne, a Cloud9 tulajdonosa magyarázta el a problémákat az edző kapcsán. Állítása szerint LS olyan edző struktúrát és a játékosok számára új edzési rendszereket dolgozott ki, ami a tapasztalt stábtagok szerint nem felelt meg azon formai követelményeknek amiket a Cloud9 mint egyesület effektívnek tartana. Jack elmondta, mennyire bízik a háttér stáb tagjaiban és évek óta jól mükődő rendszereikben. 

Természetesen LS is felszólalt az ügy kapcsán, viszont csupán annyit fejtett ki az első Twitch közvetítésében, hogy nem mondhat semmit, az ügyvédek akik foglalkoznak a szituációval erre kérték.

Ezt követően a T1 tulajdonosa Joe Marsh is kifejtette a véleményét a történetről kendőzetlenül, Ő és hozzá hasonlóan rengetegen értetlenkedve állnak a történtek előtt.

Itt tartunk jelenleg és jogi úton folytatódik az eljárás a Cloud9 kontra LS ügyben, akárhogy is alakul mindenképpen érdemes lesz megvárni a végét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.

Közvetítések