Már most minden idők egyik legnépszerűbb játéka az Elden Ring

Már most minden idők egyik legnépszerűbb játéka az Elden Ring

Te milyen formában vásárolsz játékokat? A fizikai vagy a digitális kiadásokat keresed?

Létezik két játékszéria, melyek annyira népszerűek, hogy már-már külön kategóriába soruljuk őket az eladási listákon. Ezek nem más, mint a Call of Duty és a FIFA. Azt gondolnánk, hogy sok más népszerűbb program van, pedig többek között a briteknél is rendre ez a két széria az uralkodó. Ha egy játék meg tudja közelíteni őket, az már nagy siker.

Legutóbb 2018-ban volt erre példa, akkor a Red Dead Redemption 2 volt az a játék, amelyik lekörözte eladásokban az aktuális FIFA- és CoD-epizódot. Most azonban új cím került a legjobbak közé, egy teljesen új IP, nem más, mint a From Software legújabb programja, az Elden Ring.

A Game Sales Data legfrissebb adatai szerint, az Elden Ring rögtön a megjelenése hetében, azaz már múlt héten az eladási listák élére tört. Megelőzte a FIFA 22 még mindig szárnyaló számait, sőt, az egy héttel korábban érkezett Horizon Forbidden Westet is. Utóbbit alaposan, több, mint 2,5-ször magasabb eladással nyitott az Elden Ring.

brit eladási top lista február 21. és 26. között (forrás: gamesindustry)

A kimutatásból az is kiderült, hogy míg PS4-en és PS5-ön szinte egyenlő a digitális és fizikai eladott példányok számának aránya, addig PC-n és Xbox-on a legtöbben a digitális kiadást választották. Az első heti eladások alapján, a PC-s tábor mindössze 27%-a játszik fizikai kiadással, ugyan ez a szám, az Xboxnál 15%.

Óriási siker az Elden Ring és még mindig csak egyetlen hét telt el a megjelenés óta. Jó eséllyel ez a játék lehet majd a From Software legnépszerűbb, egyben talán legjobb játéka is.

Ezt olvastad már?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te milyen formában vásárolsz játékokat? A fizikai vagy a digitális kiadásokat keresed?

  • 50 %
  • 50 %