Sorozat ajánló – The Boys Presents: Diabolical

Sorozat ajánló – The Boys Presents: Diabolical

Kicsit véres és erőszakos, viszont annál inkább humoros sorozatot tett le az asztalra az Amazon. 

Az Amazon rendesen felkavarta a szuperhősök körüli posványosodó állóvizet 2019-ben, amikor bemutatta a Garth Ennis és Darick Robertson kultikus képregényén alapuló The Boys című sorozatot. Bizonyos szempontból paródiának is felfogható a széria, melyben egy törvényen kívüli szedett-vedett csoport harcol az adott univerzum nem feltétlenül jótét lelkű szuperhősei ellen, akik sokszor inkább saját céljaik és vágyaik elérésére használják képességeiket.

A szuperhős témát új megvilágításba helyező sorozat hatalmas siker lett a nézők körében, ráadásul a kritikusok is imádták a csavaros történet és a színészi játék miatt, így az Amazon gőzerővel ráállt a projektre. Természetesen a második évad is remek lett, sok szempontból felülmúlta az elvárásokat ezért a készítők úgy határoztak, univerzumépítésbe kezdenek és nemrég befutott az első spinoff a The Boys Presents: Diabolical animációs sorozat személyében. 

A 8 részes antológia alapvetően lazán kapcsolódik a The Boys történéseihez, mégis magán viseli annak minden jellegzetességét és erőszakosságát. Nincs hiány groteszk humorban sem a rövidfilmekben, látunk például öntudatra ébredt óriás ürüléket, egy lézertekintettel aprító szabadnapos babát, továbbá képet kaphatunk arról, milyen következményekkel járna, ha egyik napról a másikra macska-ember hibriddé változnánk. Szerencsére a készítők a drámára is helyeztek némi hangsúlyt, bepillanthatunk például egy szuperhőscsalád mindennapi életébe és megtudhatjuk, hogy bánik a szóban forgó univerzum azokkal a szerencsétlenekkel, akik képessége nem éppen számít hasznosnak vagy sok millió dollárért érékesíthetőnek. 

Az epizódok egyébként különböző animációs stílusban készültek, van amelyik például a klasszikus rajzfilmekre hajaz, de látunk anime és DC ihletésűt, ráadásul az „Egy animációs rövidfilm, ahol a feldühödött szupik kicsinálják a szüleiket" epizód mintha egy az egyben a Rick és Morty univerzumából szökött volna át egy kis vendégszereplés erejéig. Érdekesség, hogy a szinkronhangok között olyan színészlegendák tűnnek fel, mint Jason Isaacs vagy Christian Slater, de Giancarlo Esposito, Elisabeth Shue, továbbá Anthony Starr is hangját adja az eredeti szériában megformált karaktereknek, plusz egy rövid szerep kedvéért feltűnik a fent említett nagypapa-unoka páros kalandjainak megalkotója, Justin Roiland is. 

Összességében a Diabolical egy rendkívül szórakoztató sorozat lett, amit nem csak az eredeti széria rajongóinak tudunk ajánlani. Az epizódokat az Amazon platformján tekinthetitek meg, akár a Twitch Prime 30 napos próbaidőszaka alatt is. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!