Ezeket a sorozatokat és filmeket ajánljuk a HBO Max kínálatából

Ezeket a sorozatokat és filmeket ajánljuk a HBO Max kínálatából

Az új streaming platform rengeteg szórakozást kínál, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

A hét elején új szereplő lépett be a Magyarországi streaming piacra, elindult ugyanis a HBO GO-t felváltó HBO Max. A platform temérdek tartalmat kínál a HBO, DC, Cartoon Network, továbbá Max Originals és a Warner Bros. produkciói közül, ráadásul márciusban kedvezményes áron juthattok hozzá az előfizetéshez. 

A HBO Max szolgáltatásait mi is leteszteltük az elmúlt néhány napban és úgy gondoltuk, a figyelmetekbe ajánlunk néhány filmet és sorozatot, amire mindenféleképpen érdemes ránézni a hosszú hétvége folyamán. Vágjunk is bele!

Mátrix: Feltámadások

A Mátrix trilógia rajongói egy emberként hördültek fel, amikor a Warner Bros. bejelentette a franchise folytatását, mondván Neo történetét, ha keserédesen is, de szépen lezárták a Wachowsky nővérek. További aggodalomra adott okot, hogy a Mátrix: Feltámadásokra csak Lana írt alá a stúdiónál és a kész filmet látva úgy hisszük, a történet kitalálásánál a rendező kicsit be is akart tartani a Warner fejeseinek. Ettől függetlenül a filmet csak ajánlani tudjuk, mert alapvetően nézhető, sőt néhol szórakoztató és izgalmas is, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss például jeges profizmussal hozza a kötelezőt, az új Morpheust megformáló Yahya Abdul-Mateen II azonban inkább ripacskodással hozta jeleneteit, Neil Patrick Harris karakterétől meg sokszor inkább várnánk egy „Öltözz ki!" felkiáltást, mint az emberiség természetén filozofálgató monológot. 

Dűne

Denis Villeneuve az Érkezés és a Szárnyas Fejvadász 2049 után újabb grandiózus alkotással örvendeztette meg a sci-fi rajongókat a Dűne filmmel. Frank Herbert sokáig megfilmesíthetetlennek hitt regénye  ugyan 1984-ben már kapott egy csúnyát bukó adaptációt David Lynch tollából, később pedig a SyFy csatorna csinált belőle sorozatot, mégis 2021-ig kellett várni az eredeti műhöz méltó átiratra. A részben hazánkban forgatott alkotás minden tekintetben lenyűgöző és monumentális audiovizuális élményt nyújt, ráadásul a történet középpontjában sodródó Atreides ház tagjait alakító színészek (Timothée Chalamet, Rebecca Fergusson, Oscar Isaac) brillíroznak a szerepükben. Egyedüli negatívumként talán azt tudnánk megemlíteni, hogy a Dűne egy nehéz és sokszor vontatottnak tűnő alkotás, szóval érdemes tiszta fejjel és legalább 3 óra szabadidővel felkészülni fogyasztásához. 

Peacemaker – Békeharcos

A 2020-as évekre bizonyos szempontból a világnak már kicsit elege lett a klasszikus szuperhősökből, mivel a stúdiók temérdek ilyen tartalmat zúdítottak ránk korábban és valljuk be, picit elcsépelték a témát. Valószínűleg valami hasonló járt az épp DC-nél tevékenykedő James Gunn fejében is, amikor a koronavírus karaktén alatt megírta a nem éppen politikailag korrekt Peacemaker - Békeharcos sorozat történetét. A címszereplőt a pankrátorból színésszé avanzsált John Cena kelti életre és nem is akár hogy, szinte lubickol a problémákat párbeszéd helyett inkább puskával intéző antihős szerepében. Gunn humora egyébként fontos eleme  történetnek és látszik, hogy a DC-től olyan szabad kezet kapott, amit a Marvel talán soha nem adna meg neki, még a tizedik Galaxis őrzői film után se. 

Godzilla Kong ellen

A dolgos és rohanó hétköznapok után az ember sokszor csak arra vágyik, hogy gigantikus szörnyek monumentális csatáját bámulja a képernyőn, ezért szerepel listánkban a 2021-es Godzilla Kong ellen. A MonsterVerse legújabb alkotása igyekezett levetkőzni elődei hibáit, a történetből ugyanis kihagyták végre a családi drámát és az emberi szereplők helyett inkább a két gigantikus lény harca kerül a középpontba. Ettől függetlenül a film néhol rendkívül bugyuta és bizonyos események tele vannak logikai buktatókkal, viszont a látvány lenyűgöző, az akció a a helyén van, a pusztítás pedig garantált. Popcorn mozinak egy álmos délutánra tökéletes. 

Tapsi Hapsi és barátai

A közel 30 évig futó Bolondos Dallamok rajzfilmsorozatot legújabb adaptációjában minden közkedvelt karakter visszatér, Tapsi Hapsitól kezdve Dodó kacsán át egészen a Tasmán ördögig. Peter Browngardt showrunner mindenféleképpen a 40-es évek szellemében szerette volna megalkotni a Tapsi Hapsi és barátait, bizonyos elemeket viszont, mint például a fegyverek használatát azonban nem engedélyezte a stúdió, ezzel is próbálva családbaráttá tenni a meséket. Az új széria nem csak tisztelgés a klasszikusok előtt, de remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!