A Twitch felfüggesztette az orosz tartalomgyártók kifizetését

A Twitch felfüggesztette az orosz tartalomgyártók kifizetését

A platform elmondása alapján amint tehetik, folytatják majd az átutalásokat. 

Az immár három hete tartó ukrán háború miatt egyre több ország vet ki gazdasági szankciókat Oroszországra és a nemzetközi vállalatok is elkezdtek kivonulni a térségből. A retorziók természetesen elérték az orosz gamerek világát is és az országban felfüggesztette tevékenységét például a Microsoft, az Electonic Arts, az Nvidia, továbbá az Intel és az AMD is. 

A háború elleni tiltakozásba egyébként az Amazon tulajdonában lévő Twitch is hamar beszállt és letiltotta az orosz felhasználókat, nemrég ráadásul újabb intézkedéseket hoztak és felfüggesztették az országból származó tartalomgyártók kifizetését. A legtöbb streamer erről levelet is kapott, melyben a cég kifejti, hogy a kialakult nemzetközi helyzet miatt visszatartják a pénzeket egyenlőre, de amint tehetik, átutalják majd azokat. 

Ettől függetlenül sok orosz Twitch streamer tovább közvetít és reménykednek benne, hogy a krízis hamar véget ér és a szankciókat feloldják. Egyesek például már új támogatási platformokat is bevezettek és kriptovalutát is elfogadnak közösségüktől. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!